Najdekadentniji konjak godine - Legendaire

Pakovanje Maison Ferrand Cognac Legendaire, koji je lansiran ovog meseca, inspirisano je sedištem brenda u Francuskoj iz 19.veka…

“Ovo pakovanje inspirisano je različitim elementima koji se mogu videti u Manoir de Mademoiselle”, izjavio je Pjer Kasteuble, umetnički direktor brenda. Zatvarač jedinstveno asocira na delikatne ulazne kapije, dok je zvekir koji takođe krasi ovo pakovanje omaž impozantnim ulaznim vratima.

Vrat dekantera od olovnog kristala odlikuje se složenim dizajnom: gadruni su okruženi uskom trakom prekrivenom metalnom pločicom, dok injektirani zamak detaljno krasi sučelice i jednu stranu. Etiketa i čep su takođe napravljeni od zamaka. Legendaire je smešten u drvenom kovčegu izrađenom od MDF-a sa furnirom od oraha, dok je poklopac izrađen od čvrstog, ugraviranog oraha ojačanog bambusom. „Želeli smo da ovaj komad ima određenu debljinu kako bismo mogli duboko urezati drvo“, objašnjava Kasteuble.

Unutrašnjost kovčega obložena je poliesterom sa štampanim motivom toile de jouy. Poklopac se otvara pomoću kliznog mehanizma na dve šine i zahteva manje prostora od kovčega koji se otvaraju prema spolja. Plaketa i ručno izrađeni detalji koji krase kutiju napravljeni su od cinka. Legendaire je limitirano izdanje od 500 kovčega, sa cenom od 2.700 EUR za 70 cl.