Mortlach 30 Year Old: Midnight Malt – Viski vredan čekanja

U domenu entuzijasta viskija, iščekivanje često dostiže visoku temperaturu kada Diageo najavljuje lansiranje novog Mortlach viskija.

Otkrivanje Mortlach 30 Year Old: Midnight Malt je nesumnjivo izazvalo ubrzani rad srca i zveckanje čašama u znak slavlja. Ovo dugo očekivano izdanje obećava senzorno putovanje za razliku od bilo kojeg drugog, obeleženo svojim bogatim i dubokim profilom ukusa koji mami da se polako uživa u njemu kako dan prelazi u noć.

Napravljen pod pažljivim vođstvom Krega Vilsona, cenjenog Diageo majstora slada, Mortlach 30 Year Old predstavlja harmoničan spoj tradicije i inovacije. Vilsonova stručnost i posvećenost zanatu sijaju u svakoj kapi ovog izuzetnog viskija. Sa samo 350 flaša dostupnih širom sveta, Mortlach 30 Year Old nije samo viski, to je redak dragulj, kolekcionarski predmet koji je predodređen da krasi police poznavalaca i entuzijasta.

Ono što Mortlach 30 Year Old izdvaja nije samo njegova starost, već i složen proces destilacije i jedinstvena završna obrada bačvi koje doprinose njegovoj neuporedivoj dubini i složenosti. Viski Mortlach Midnight Malt je sazrevao tri decenije, dovršen je u bačvama za vino iz Bordoa i osvaja čula svojim smelim profilom ukusa i baršunastom teksturom. Flaširan sa 49,8% ABV, privlači pažnju od trenutka kada dodirne usne, ostavljajući trajni utisak koji ostaje dugo nakon poslednjeg gutljaja.

Razmišljajući o stvaranju Mortlach 30 Year Old, Krejg Vilson prikladno opisuje proces i kao umetnost i nauku – neprekidnu potragu da se ovlada ukusom i stvori iskustvo koje prevazilazi uobičajeno. Mortlach Midnight Malt je svedočanstvo ove nemilosrdne potrage za savršenstvom, kulminacija godina posvećenosti i stručnosti.

Ali posvećenost inovacijama ne završava se samim viskijem. U revolucionarnom partnerstvu sa svestranim dizajnerom, arhitektom i umetnikom, Suči Redijem, kreirali su vrhunski predmet za ljubitelje viskija.  Lansiran tokom Frieze LA, RARE, podmetač za viski sa dvostrukom funkcijom i držač za tamjan, koji kroz pažljivo odabran miris podiže čula i poziva korisnike da ga upare sa čašom smelog Midnight Malt viskija stvarajući multisenzorno iskustvo koje uključuje i nepce i olfaktorna čula.

Luxury Experience