Martell predstavlja najskuplji konjak na svetu

Martell, jedna od najprestižnijih kuća konjaka, najavila je lansiranje kolekcije Les Remarquables de Martell – godišnje izdanje singla, jedinstveni „dame-jeanne“ čije je prvo izdanje postalo najskuplje na svetu.

Prvo izdanje ove nove kolekcije je mešavina dva 70-godišnja eaux-de-vie (mlada, bistra konjaka) u vrednosti od milion evra. Oba konjaka je individualno odabrao majstor, Kristof Valto, a sazreli su u prestižnom podrumu Port du Lys.

Umesto da odabere jednu određenu berbu, Valto se odlučio za dva jedinstvena izraza kako bi stvorio zaista unikatan spoj. Prvi je proveo duži period sazrevanja u hrastu, što mu je dalo jači ukus, a drugi je svežiji, sa notama meda i cveća.

Za svako jedinstveno izdanje Les Remarquables de Martell, brend se udružuje sa različitim umetnikom da bi napravio posebnu flašu. Za ovo prvo izdanje, Martell je odabrao francusku umetnicu Laurentin Perilu, specijalistu za umetnost makramea. Nakon obilaska vinograda, podruma i arhiva, ona je bila inspirisana bogatom Martell istorijom i prirodnim svetom od kojeg brend zavisi da bi stvorio potpuno jedinstveni konjak.

Koristeći samo ruke kao alat, radila je sa zlatnim koncem, koji je napravio poslednji proizvođač te vrste u Lionu, kako bi stvorila prelep ukrasni komad koji se omotava oko staklene boce. Ukrašena sa tri sintetička safira i jednim dijamantom u 22-karatnom zlatu, dame-jeanne evocira na samu vinovu lozu sa delikatnim izdancima koji podsećaju na korenje, što dovodi do eksplozije listova koji niču iz vrata flaše. Radeći sa još dvojicom zanatlija, posvetila je preko 800 sati da „oživi“ svaki komad.  

Pored samog konjaka i specijalne flaše, jedan kupac prvog izdanja će dobiti pristup čitavom nizu prilagođenih iskustava i dodataka, kao što je mogućnost personalizacije samog konjaka što je retkost u industriji žestokih pića. Tokom specijalne degustacije, klijenti će biti pozvani da dodaju jedan ili više retkih eaux-de-vie mešavini.

Luxury Experience