Macallan lansirao single malt viski inspirisan Njujorkom

Užurbajte se kao Njujorčanin i popijte najnoviji Macallan viski.

Inspirisan duhom grada i njegovih ljudi, brend je nedavno predstavio ograničeno izdanje single malt viskija za kolekcionare i vatrene ljubitelje Njujorka.

Napravljen u saradnji sa braćom Roka, Distil Your World New York, kako ga nazivaju, inspirisan je eklektičnom kulinarskom scenom i jedinstvenom arhitekturom grada, odajući počast Velikoj jabuci suptilnim notama voća i mnogim drugim sastojcima.

Viski je napravljen u šest bačvi evropskog i američkog hrasta i nudi slatkoću klasičnih američkih bombona sa primesama čokolade i kikirikija. Ukusi orašastih plodova predstavljaju odu poznatim kolicima „Nuts 4 Nuts“ na Menhetnu, dok note citrusa ukazuju na visoke nebodere grada. Viski se takođe može pohvaliti plavim akcentima inspirisanim vodom koja okružuje Njujork.

Novi Macallan dolazi u elegantnoj kutiji za prezentaciju sa ugraviranom mapom grada. Kupci će takođe dobiti knjigu koja prikazuje inspiraciju za single malt i proces koji je doveo do njegovog stvaranja.

Komentarišući, proizvođač viskija Poli Logan u izjavi je rekao: „Stvarno smo gledali na tipične ukuse Njujorka – slatke bombone, vafle, kikiriki i čokoladu. Uspešna scena ulične hrane u gradu bila je odličan izvor inspiracije. Ovaj projekat je omaž ljudima Njujorka. Odvažni, kreativni i raznoliki likovi koje smo sreli na putu. Ovaj viski je hrabar, živog ukusa i podsticajan – baš kao i svaki od njih.”

Pravljenje viskija je takođe prikazano u četvrtom delu serije Distil Your World. Da bi proslavili lansiranje viskija braća Roka su predstavili meni inspirisan Njujorkom u svom Michelin restoranu sa tri zvezdice El Celler de Can Roca u Đironi, u Španiji.

Ograničen na samo 1000 boca, The Macallan Distil Your World New York se prodaje po ceni od 4.200 dolara (za 700 ml) i 4.500 dolara (za 750 ml). Viski će biti dostupan od aprila 2022. kod odabranih prodavaca širom sveta. 

Luxury Experience