Macallan lansira viski inspirisan 90im sa cenom od 18.000 dolara

Čuvena destilerija Macallan inspirisana je erom devedesetih…

Zapravo, oni su upravo predstavili svoj novi singl malt, rođen u dekadi koja se najviše povezuje sa grandž muzikom i dial-up internetom. Novo 1993 Edition izdanje predstavlja 57. flaširanje u čuvenoj Fine & Rare kolekciji, koja ide sve do 1926.godine. Ovaj viski sazrevao je u šeri buradi i hrastovini tokom dvadeset sedam godina, a sada je konačno spreman za kolekcionare, koji su spremni da plate 18.000 dolara za njega.

Kao što je i očekivano, ovom viskiju ne nedostaje ukusa – on u sebi sadrži arome vanile, citrusa, višnje, šljive i breskve, uz note cimeta, đumbira i kokica, praćene slatkom hrastovinom i crnom čokoladom. Sa samo 256 dostupnih flaša, ovaj viski se pridružuje zaista prestižnoj porodici viskija, koja u sebi sadrži neke od najekskluzivnijih singl malt ponuda.

Kako bi obeležili ovo izdanje, Macallan je angažovao fotografa Tima Vokera, koji je predstavio raspoloženje čitave ove priče na zaista specifičan način. On je fotografisao čuveni viski u stilu devedesetih, na obali reke nadomak destilerije.

Kao što smo već rekli, cena ovog viskija je 18.000 dolara, a zainteresovani ga mogu kupiti putem zvaničnoj sajta brenda.