Macallan i Pantone predstavljaju specijalno izdanje

Ako ste ljubitelj viskija i boja - pripremite se da kući ponesete ekskluzivno i uber-chic izdanje br.5 Macallan-a, predstavljeno u ljubičastom dekanteru.

Ova flaša je proizvod kreativne saradnje između proizvođača viskija i Pantone brenda, koji su zajedno kreirali izdanje koje ima za cilj da stvori benčmark u pogledu dizajna, ukusa i osećaja.

Nazvana „The Macallan Edition Purple“, flaša sadrži samo jedan slad, koji je u potpunosti sazrevao u buradi od američkog hrasta, a koji je odabran posebno zbog svoju bogatu boju koja odgovara ovom povodu. Ovaj viski se takođe može pohvaliti intenzivnim profilom ukusa u kojem se nalaze slatke note karamele i svežeg voća u kombinaciji sa začinima od hrastovine. Izdanje br. 5 predstavljeno je u Purple varijanti, jer ova nijansa predstavlja „najsloženiju boju duge“ što je reflektovano u njegovom složenom prozivodnom procesu.

Komentarišući “The Macallan Edition Purple”, Lori Presman, potpredsednica Instituta za boje Pantone, kaže: „Kao najkompleksnija boja duge, ljubičasta se prirodno osećala kao idealna nijansa za isticanje jednako složenog procesa koji je uključen u izradu Macallan viskija,“ Dalje je dodala: „Ova nova živahna nijansa, razvijena za izdanje br. 5, oživljava izvanrednu kombinaciju karakterističnih prirodnih nijansi koje se nalaze u ovom viskiju“.

Ekskluzivni viski će do kraja meseca doći na tržište po maloprodajnoj ceni od 120 dolara po komadu.