Louis XIII je upravo predstavio izuzetno redak konjak od 50.000 evra

Izuzetno redak konjak iz jednog bureta nedavno je predstavio poznati brend Louis XIII.

Vodeći Rare Cask 42.1 biće pušten u prodaju u junu u 775 ručno rađenih flaša po ceni od oko 50.000 evra. Kao da nije bilo dovoljno što je Louis XIII već vodeći svetski konjak, sada je poznati brend predstavio ograničenu ediciju: retku i vrhunsku, Rare Cask 42.1. Tek treći u kolekciji Rare Cask, 42.1 dolazi deceniju nakon poslednjeg izdanja, 42.6. Ovog puta na raspolaganju je samo 775 flaša, čiji je sadržaj izvučen iz tiercons (francuski naziv za veliku burad koja se koriste za sazrevanje konjaka u podrumima Louis XIII).

Prema brendu, majstor podruma pete generacije, Baptist Loauzu, otkrio je izuzetan francuski hrastov tiercon u podrumima Domaine du Grollet, koji je imao „aromatičan profil“ i „neočekivan“ ABV od 42,1% (otuda ime).

Louis XIII nije otkrio njegovu starost, ali novi konjak je verovatno proveo decenije polako sazrevajući. „Dok je jedinstvenost retkog konjaka zasnovana na čudu prirode i starenju eaux-de-vie, stručnost potrebna za njegovu proizvodnju je umetnička forma, koja se prenosi sa generacije na generaciju, gde svaki majstor podruma ovekovečuje talenat prethodnika", rekao je Loauzu u izjavi.

Prema navodima kompanije, do lansiranja konjaka u junu biće organizovana degustacija u gradovima uključujući Pariz, Cirih, London, Dubai, Beverli Hils, Njujork, Majami, Las Vegas i Kuala Lumpur.

Rare Cask 42.1 će biti predstavljen kao set koji uključuje crni Baccarat kristalni bokal -svaki je numerisan i za proizvodnju je trebalo 20 majstora - i par čaša. Cena svake flaše Louis XIII Rare Cask 42.1 iznosiće oko 50.000 evra, a da biste je dobili možete kontaktirati korisničku podršku preko sajta brenda.

Luxury Experience