London Bridge Distillery School: Nova škola koja vas uči da destilujete džin i mešate viski i rum

Teorija je daleko od prakse, kao što svi znamo. U slučaju viskija, možda znamo sve o brendovima, istoriji, šta su single maltovi i mešavine, ali mi sami nikada nismo destilovali ili mešali sopstveni viski.

Svako ko želi da stekne ovo znanje sada ima mogućnost da to učini a da pritom ne bude mesecima izolovan u škotskoj destileriji. Osnovni koraci destilacije i mešanja viskija i drugih alkoholnih pića sada se uče u novoj školi destilerije London Bridge.

Ova nova škola mešanja i destilacije deo je Whisky Exchange, velike onlajn prodavnice alkoholnih pića osnovane 1999. godine koju je 2021. godine kupio Pernod Ricard. Brend je poznat po svom širokom asortimanu, koji sadrži gotovo sve, od retkih boca američkog burbona do ograničenih izdanja The Macallan viskija.

Škola se nalazi ispod prodavnice Whisky Exchange u britanskoj prestonici, a od 12. jula možete rezervisati nekoliko edukativnih časova o vrsti žestokog pića koja vas zanima.

Škola destilerije London Bridge ima 16 mini destilerija i veći destilator od 50 litara, ali jedini alkohol koji možete sami da destilujete je džin, jer zahteva samo neutralni džin od žitarica i biljne sastojke bez potrebe za sazrevanjem u bačvama.

Učesnici ovog časa će naučiti kako da destiluju svoj lični džin koristeći jedan od mikro-destilera i birajući između 24 različita botanička soka kako bi začinili džin po svom ukusu.

Kada su u pitanju viski i rum, to su u suštini vežbe mešanja. Učesnici mogu da naprave sopstvenu mešavinu koristeći viskije koji su sazrevali u različitim vrstama bačvi. Isto tako, za rum, nudi se razna karipska i južnoamerička žestoka pića kako biste napravili sopstvenu mešavinu.

Ono što polaznici ponesu sa sobom na kraju kursa je mala flaša pića koje su sami napravili, a njihov recept se čuva u školskom dosijeu u slučaju da žele da naruče još.

Cene časova su oko 140 evra, a za više informacija i rezervacije možete posetiti sajt London Bridge Distillery School.

Luxury Experience