Kada se viski susretne sa arhitekturom - nastaje Luminary

Svet izrade viskija i arhitektonskog dizajna sukobljavaju se dok Dalmore Luminary Series predstavlja svoj drugi deo u partnerstvu sa V&A Dundee.

Ova saradnja, za koju je zadužena Melodie Leung (Melodi Lijan), direktorka Zaha Hadid Architects, zajedno sa Gregom Glasom, majstorom proizvođača viskija brenda Dalmore i majstorom destilerom Ričardom Patersonom, obećava da će zapanjiti entuzijaste svojom neuporedivom kreativnošću i sofisticiranošću.

Dalmore Luminary serija, svedočanstvo težnje prema izuzetnosti, predstavila je dva nova remek dela: staklenu skulpturu od ćilibara koja oduzima dah i predivnu kutiju za prezentaciju u kojoj se nalaze dva izuzetno retka Highland Single Malt viskija. Ova izdanja označavaju nastavak serije od tri dela koja slavi fuziju majstorstva viskija i arhitektonskog sjaja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Dalmore (@thedalmore)

U srcu ove saradnje leži posvećenost pomeranju granica i ukusa i oblika. Rezultat? Dva izuzetna izraza koja spajaju prepoznatljive stilove Zaha Hadid Architects i The Dalmore, očaravajući i ljubitelje viskija i poznavaoce dizajna.

Prvo je The Dalmore Luminary – The Rare – Edition 2024. Ovaj izvanredni 49 godina star single malt, koji se može pohvaliti 40,6% ABV, je svedočanstvo vremena i veštine izrade. Završen u mešavini šerija i burbona, nudi simfoniju ukusa, od raskošnih aroma vanile i bobica do bogatog uživanja kakaoa. Na nepcu, očekujte da će vas obaviti pečeni kesteni i začini. Sa samo tri dekanta i dve staklene skulpture koje će ikada biti lansirane, od kojih će jedna biti na aukciji Sotheby's, ovaj izraz je zaista kolekcionarski san, a sav prihod velikodušno doniran škotskom muzeju dizajna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Dalmore (@thedalmore)

Sledeći na redu je The Dalmore Luminary – The Collectible – Edition 2024, 16-godišnji viski sazreo u burbonu sa 48,6% AV. Ovaj izraz, završen u bačvi od šerija, uključuje mali deo izuzetno retkog tresetnog Dalmore alkohola, što rezultira delikatnom ravnotežom ukusa. Na nepcu plešu note meda, krem brulea i biljnog dima, stvarajući čulno iskustvo kako nijedno drugo. Smeštena u kutiji za prezentaciju koja odražava vrtložni dizajn The Rare skulpture, ova ponuda je postavljena da oduševi entuzijaste viskija širom sveta. Sa 20.000 kompleta dostupnih kod vodećih luksuznih, specijalizovanih i turističkih prodavaca širom sveta od 2. aprila, po ceni od 350 dolara, ovaj kolekcionarski predmet će sigurno brzo nestati sa polica.

Luxury Experience