Johnnie Walker proslavlja svoju 200.godišnjicu

Kada se radi o najfinijim viskijima na tržištu, Johnnie Walker je brend koji nam neretko prvi pada na pamet…

Oni su poznati po proizvodnji najboljih viskija sveta, a sada su nas ponovo oduševili, predstavljajući svoj novi Blue Label Scotch Whisky. Lansiran kao proslava 200.godišnjice, elegantni viski će se prodavati po ceni od 350 dolara.

Nazvan Legendary Eight, ikonično piće dobilo je bogatu sladunjavu aromu braon šećera, sa nagoveštajima kuvanih jabuka i kakaa. On dalje sadrži note dima i sveže mlevenog bibera. Mešavina je kreirana upotrebom dragocenih sastojaka iz ustanova koje više nisu u funkciji, kao što su Brora, Cambus, Port Dundas i Carsebridge, u kombinaciji sa zrelim pićima iz postojećih destilerija Oban, Blair Athol, Lagavulin i Teaninich. Premijum viski dobio je novi dizajn za Blue Label, kao i pakovanje koje je dovedeno do savršenstva.

Komentarišući ovo izdanje, globalni direktor Diageo kompanije, Džon Vilijamsk, rekao je: “Naša izdanja u čast 200.godišnjice inspirisana su trenutkom kada je naš osnivač, Džon Voker, po prvi put otvorio vrata svoje prodavnice u Kilmarnoku, što je ujedno bio njegov prvi korak. Džonova sveža vizija, iskra i preduzetnička vatra bili su od ključnog značaja za rasteće John Walker ime, naš biznis i budućnost škotskog viskija. Ove godine, proslavljamo prve korake koje je on napravio, koji su inspirisali generacije destilera i majstora, koje su u srcu svega što radimo danas, i što ćemo raditi sutra”.

Kako saznajemo, ovo specijalno izdanje će se na policama naći od oktobra 2020.godine.