Johnnie Walker proslavlja 200 godina postojanja

I dok je sasvim uobičajeno obeležiti važne trenutke u životu čašom dobrog pića, Johnnie Walker stvari prenosi na sasvim novi nivo….

Ovaj slavni brend planira da lansira četiri viskija, u čast 200.godišnjice početka prodaje i osnivanja slavne destilerije. Brend je objavio da planira da proslavi svoju specijalnu godišnjicu u ponedeljak, lansiranjem viskija specijalnog izdanja - Johnnie Walker Blue Label 200th Anniversary Limited Edition Design, Johnnie Walker Blue Label Legendary Eight, John Walker & Sons Celebratory Blend i John Walker & Sons Bicentenary Blend.

Prvi od novih viskija je 200th Anniversary Limited Edition Design. Sam viski je i dalje isti Blue Label koji entuzijasti obožavaju, dok je njegova flaša dobila interesantne ilustracije gradova i zemalja, koje su odigrale integralnu ulogu u narativu ovog brenda. Potom stiže Legendary Eight, elegantna mešavina viskija, koja je za dašak snažnija od standardnog Blue Label izdanja. Svaki viski napravljen je od proizvoda iz destilerije, koja je bila funkcionalna kada je osnivač brenda počeo da prodaje svoje piće, 1820.godine.

Treće planirano izdanje, John Walker & Sons Celebratory Blend, inspirisan je Old Highland Whisky izdanjem iz 1860ih godina i dolazi u kutiji, koja nam otkriva sliku porodične prodavnice u kojoj je viski prodavan, onda kada se otvori. Na kraju, tu je John Walker & Sons Bicentenary Blend, veličanstveno kreirani viski koji je delo glavnog destilera, Džima Bevridža, a koji pokušava da predstavi ukus i miris prvog viskija koji je ikada kreiran. On je napravljen kao mešavina viskija starih najmanje 28 godina.

“Svako od ovih ekskluzivnih izdanja daje svežu perspektivu našoj priči od 200.godišnjici, i savršeni su način za proslavu ovog značajnog trenutka u životu našeg osnivača. Pored toga, ove nedelje proslavljamo i njegov rođendan”.