Jedinstvena prilika: kupite flašu najskupljeg viskija sveta za "samo" 1.4 miliona dolara

Jedna flaša najskupljeg viskija na svetu, Macallan Valerio Adami 1926, mogla bi dostići cenu od 1,4 miliona dolara na aukciji Sotheby's u Londonu…

Ova 97 godina stara boca Macallan kuće biće ponuđena na aukciji Sotheby's u Londonu i procenjuje se da bi mogla dostići cenu od 1,45 miliona dolara. Ovaj viski je toliko tražen da će licitacija početi već 1. novembra. Prema Mirroru, druga flaša Macallan 1926 je prodata 2019. godine od strane aukcijske kuće za rekordnih 1,5 miliona funti.

Džoni Foli, globalni šef za alkoholna pića u Sotheby's aukcijskoj kući, rekao je: "Macallan 1926 je viski koji svaki aukcionar želi prodati, a svaki kolekcionar želi imati." Čak i držanje zdravice neće biti jeftin događaj, jer bi jedna čaša od 25ml bila vredna između 30.000 i 67.000 dolara. Viski je destilovan 1926. godine i savršeno sazrevao u bačvama šerija 60 godina pre nego što je flaširan 1986. godine. Proizvedeno je samo 40 flaša koje su ekskluzivno ponuđene najboljim klijentima Macallan brenda.

 

Svaki put kada se jedna od ovih boca pojavi na aukciji, rezultati su rekordni. 18. novembra, Macallan Adami 1926 biće ponuđen na aukciji u Sotheby'su u Londonu. "Izuzetno sam uzbuđen što ću ponuditi flašu na aukciji Sotheby's aukcijske kuće prvi put otkako smo postavili rekord za ovu godišnju seriju pre četiri godine. Rad sa našim prijateljima u destileriji Macallan na rekonstrukciji i kliničkoj analizi ove flaše i tečnosti podigao je njenu vrednost na neprikosnoveni nivo. Sada, kao temelj za sve autentičnosti Macallan 1926 i sa stanjem koje je odobrio glavni destilator Kirsten Kembel, ovo mora sigurno biti najpoželjnija flaša viskija koja je ikada došla na tržište," izjavio je Foli.

Luxury Experience