Prefinjeni Joel Robuchon restoran, koji je deo MGM Grand Hotel & Casino, upravio je otkrio svoj novi meni…
Oni sada u ponudi imaju prefinjeni meni od 18 jela, koja potiču iz Robušonovog restorana u Bordou. Šef Robušon nazvao je ovaj meni svojom najboljom kreacijom do sada. Sarađivao je sa šefom Klodom Le Toikom i poslastičarem Salvatoreom Martoneom. Prvo jelo čine karpaćio od guščje paštete i krompiri prekriveni crnim tartufima, škotski losos prekriven Osetra kavijarom i vasabi kremom, dok je glavno jelo jastog sa tanko sečenom repom sa kiselim i slatkim prelivom. Nakon toga, očekuje vas tart sa crnim tartufima, lukom i dimljenom slaninom, prženo jaje sa bisernim pirinčem i crnim tartufima, žablji batak sa pireom od belog luka i na kraju salata od peršuna.
Ova izvrsna gozba nastavlja se sa raviolima sa specijalnom vrstom tartufa i zelenim kupusom, zatim sledi morski specijalitet serviran sa kašom i kavijarom, uz prateći splet aromatičnog bilja u egzotičnoj čorbi. Na kraju, ovo jelo sadrži morskog ježa na vrhu pire krompira sa mirođijom i limunovim sokom. Tu je i crni kalabar začinjen Malabar sosom sa crnim biberom i pak čoj sosom, grilovani jastog sa zelenim karijem i svežim korijanderom.
Glavno jelo je Šatobrijan govedina, začinjena guščjom paštetom i crnim tartufima u sosu od Portoa i specifičnim pireom. Na kraju, ako vam ovo nije bilo dovoljno, po restoranu se kreću kolica sa hlebom i 40 tipova slatkiša i čokolada. Prateće vino, koje je specijalno odabrao šef Vilijam Mos, takođe je dosutpno na zahtev.
Treba da znate još jednu stvar. Kao što ste verovatno pretpostavili ova gozba nikako nije jeftina – košta oko 500 evra po osobi.