Glenglassaugh: 46 godina star single malt viski inspirisan plažom

Glenglassaugh možda nije najpoznatije ime u svetu single malt viskija.

Međutim, to bi se moglo promeniti puštanjem u promet ovog novog viskija koji je sazrevao skoro pola veka u skladištima destilerije koja se nalazi na krševitoj obali severoistočne Škotske.

Viski se generalno smatra pićem za hladno vreme, pa je iznenađujuće čuti za viski koji je inspirisan plažom. Ipak, to je slučaj sa Glenglassaugh 46-godišnjim Single Malt viskijem, koji crpi inspiraciju iz obalne lokacije destilerije u zalivu Sandend. Ovo izdanje je destilovano 1975. godine, mnogo pre nego što je kompanija zatvorena 1986. Nakon njenog vaskrsenja 2009. i kasnije prodaje matičnoj kompaniji Jack Daniels Brown-Forman, Rejčel Beri izabrala je ovu dragocenu tečnost koja je sazrevala u burbonu za puštanje u prodaju.

„Bujna slatkoća ovog primorskog single malta je potpuna destilacija njegovog prirodnog okruženja. Čitavu njegovu suštinu stvaraju i vidljivi i nevidljivi uticaji kopna, mora, vazduha i izvorske vode.”

Glenglassaugh 46 je flaširan sa 41,7 posto ABV, nije filtriran i nema dodavanja boje. Samo 215 flaša biće dostupno kod odabranih prodavaca od maja po ceni od 4.800 dolara. 

Luxury Experience