Glenfiddich viski koji slavi vreme

Ovaj viski sazrevao je preko pet decenija, što mu je podarilo neverovatan ukus i privlačnu boju…

Glenfiddich proširuje svoj neverovatni opseg pića, lansirajući svoju prvu ikada, ultra-premijum liniju škotskih viskija. Time Re: Imagined kolekcija sadrži tri retke sazrele ekspresije, uključujući varijante koje imaju 30, 40 i 50 godina.

“U proizvodnji viskija, često govorimo o ulozi Malt majstora, i naša je odgovornost da pronađemo delikatni balans između samog ukusa viskija i intenziteta arome hrastovog bureta”, objašnjava Brajan Kinsman. “I priroda i vreme igraju veoma velike i značajne uloge u stvaranju ukusa viskija onakvim kakav jeste, a Time Re: Imagined serija je omaž ovog procesu i izuzetnoj tečnosti, koja je kreirana uz pomoć vremena”, dodao je.

Svaka ekspresija predstavlja sam vrhunac slavnog stila destilerije ovog brenda. Svakako, opcija koja se najviše izdvaja u ovom zdanju jeste flaša stara pedeset godina, koja predstavlja Simultano vreme i istražuje paralelu između kompleksnih uslova koji su uticali na tečnost. Kreiran do savršenstva, ovaj viski je nastao tako što je Malt majstor kombinovao viskije iz tri različita bureta američke hrastovine i pustio ih da sazrevaju u istom skladištu. Takođe, viski je finiširan u buretu od američke hrastovine dodatne dve godine, a u ponudi je samo 220 dekantera, što ga čini traženim, kolekcionarskim komadom.

Pored njega, tu je viski star 40 godina, koji predstavlja Kumulativno vreme, privlačeći pažnju na slojeve akumuliranog ukusa, a nastao je zahvaljujući specijalnim procesima kombinovanja različitih viskija, koji je ovaj brend kao pravi pionir osmislio. Na kraju, tu je flaša stara trideset godina, Zaustavljeno vreme, koja predstavlja momenat u kom Malt majstor zaustavlja razvoj viskija.

Kao što je očekivano, ova kolekcija je dostupna u izuzetno ograničenim kolekcijama, u odabranim prodavnicama širom sveta.

Luxury Experience