Flora Adora: neobičan cvetni Hendrick's džin

Hendrick's je upravo predstavio novi džin inspirisan svežinom proleća.

Flora Adora je 4. u seriji "Cabinet of Curiosities" škotskog brenda, ima snažan cvetni profil i naravno ograničenog je izdanja.

Kako industrija žestokih pića pronalazi nove načine za inovacije u okviru strogih propisa o alkoholu, čini se da je svet džina mnogo lakši za manevrisanje od ostalih. Imajući jednu od najširih definicija u smislu standarda identiteta, džin je oduvek bio podložan eksperimentisanju - u razumnom smislu, sve dok finalno žestoko alkoholno piće ima karakter kleke i 40 procenata ABV, može se nazvati džinom.

Među najcenjenijim izborom u premium kategoriji, Hendrick's se dugo zalagao za inovacije u džinu, delimično zahvaljujući inicijativi glavne destilerke Lesli Grejsi, koja je lansirala sezonsku, ograničenu seriju "Cabinet of Curiosities" 2019.

Prvi džin iz ove linije je Midsummer Solstice, prožet letnjim cvetnim biljem. Usledila je linija Lunar 2021. (koristeći cveće koje se otvara noću), a zatim Neptunia 2022. (koristeći primorske biljke kao što su morske alge). Za četvrto izdanje u seriji "Cabinet of Curiosities" destilerija sa sedištem u Škotskoj debitovala je džinom Flora Adora.

Za najnoviju mešavinu Grejsi, inspirisana pčelama i leptirima, želela je da koristi cveće na bazi nektara. Dakle, za ljubitelje džina koji preferiraju izraze sa snažnim cvetnim profilom, ovaj novi džin će biti najmoćniji koji je brend do sada objavio, za koji kaže da „podseća na svež buket cveća“.

Ako je Flora Adora izazvala vašu radoznalost, više o tome možete pronaći na sajtu brenda Hendrick's.  

Luxury Experience