Džin sa potpisom Morgan Motors

Kompanija Morgan Motors odavno je poznata po upotrebi jasenovog drveta prilikom konstruisanja svojih automobila...

Međutim, 111 godina stara firma tek sada otkriva pravi i pun potencijal kreativne upotrebe ovog prirodnog materijala, kreiranjem nove linije pića Morgan x Piston Gin, stvorene u saradnji sa brendom Piston Distillery. Nova saradnja dva proizvođača iz potpuno različitih sfera, proizvela je unikatnu liniju džina baziranu na jasenovom drvetu, skupljenom od ostataka materijala korišćenog u izgradnji karoserija svakog Morgan automobila.

Veruje se da je ovo prvi džin na svetu koji je ležao u jasenovim buradima, stvorenim od ostataka drveta korišćenog prilikom izgradnje potpornih ramova legendarnih Morgan automobila. Ovi ramovi mogu se pronaći na CX-Generation modelima, njihovim aluminijumskim plaformama i istorijskim čeličnim šasijama, ojačavajući njihovu konstrukciju. Ovakav potez britanskog proizvođača automobila dolazi kao prirodno rešenje, male kilaže i velike samoodrživosti, što je ujedno postala krilatica prilikom dizajniranja Morgan modela još od lansiranja njihovog prvog trotočkaša davne 1909. godine.

Morgan x Piston Gin poseduje note prirodnog slatkog ukusa jabuke, pomešanog delikatnim ukusom drveta u kome je ležao, pažljivo biranog za ovu neverovatnu saradnju. Viski je proizveden u destileriji kompanije Piston, brenda koji je svoju snažnu reputaciju uspostavio na tržištu u svega dve godine od osnivanja. Njegov nagrađivani džin kombinuje 14 biljaka kako bi korisnicima doneo unikatan ukus i očaravajuće iskustvo, od momenta kada je njegov čep od nerđajućeg čelika uklonjen sa flaše. 

Mlada destilerija na tržištu je poznata kao vrhunski lokalni proizvođač luksuznog džina, koji u svakom smislu deli posvećenost izvanrednom zanatskom radu, visokom kvalitetu izrade i posvećenosti klasičnom stilu sa kompanijom Morgan. Smeštena u Vorčesteru na svega desetak kilometara udaljenosti od poznate Pikersleit Roud fabrike, velikana ostrvske autoindustrije, mlada destilerija se sasvim prirodno našla u ovakvoj saradnji, posebno kada svemu dodamo i brojne projekte kompanije Morgan vezane za ojačavanje i podsticanje lokalne ekonomije.

Neverovatna saradnja dva luksuzna brenda finiširana je plasiranjem njihovog Morgan x Piston džina putem zvanične onlajn prodavnice proizvođača automobila. Flaša novog džina dostupna je svim zainteresovanim u poklon kutiji, elegantnog dizajna, baš kao i sama ambalaža u kojoj piće dolazi.