Džin koji poštuje planetu: Revivalist Garden Gin

U svetu žestokih pića, gde se tradicija susreće sa inovacijama, postoji istaknuto ime – Revivalist Garden Gin.

Ovaj nagrađivani džin nije samo još jedno alkoholno piće na polici, to je kulminacija održivih praksi destilacije, etnobotaničke tradicije i pedantne izrade. Sa posvećenošću potpuno prirodnim sastojcima i ekološki svesnim procesima, ovaj džin sledeće generacije ne samo da oduševljava nepce, već i poštuje planetu.

Ono što brend izdvaja je njegova posvećenost održivosti od semena do gutljaja. Određeni botanički proizvodi poreklom iz celog sveta i lokalno uzgajani u Pensilvaniji čine srce ovog izuzetnog džina. Ali ne radi se samo o ukusu, svaka botanička biljka je pažljivo odabrana zbog svog etnobotaničkog značaja, crpeći iz vekovnih praksi korišćenja biljaka u funkcionalne, duhovne i kulinarske svrhe.

Dizajniran od strane poznatog poznavaoca džina i miksologa Brendana Bartlija, džin nudi botanički napredno iskustvo sa mekim, suptilnim notama koje plešu na nepcu.

Održivost nije samo popularna reč za Revivalist Garden Gin – to je način života. Od procesa destilacije do pakovanja, svaki korak se pažljivo razmatra kako bi se smanjio uticaj na životnu sredinu. Jedna značajna inicijativa je inovativni sistem za reciklažu vode koji se koristi tokom destilacije, čime se štedi približno 30.000 galona vode mesečno. Pored toga, istrošeno zrno iz fermentisane kaše se ponovo koristi kao stočna hrana za lokalne farmere, zatvarajući krug upravljanja otpadom.

Profil ukusa ovog džina je jednako intrigantan kao i njegov etos. Biljne note limunske verbene i ašvagande pozdravljaju nepce, upotpunjene prizvukom slatkoće koštičavog voća šljive, cvetnim notama šipka i latica ruže i zemljanom esencijom semena konoplje. Za razliku od tradicionalnih džinova u kojima kleka ima dominantno mesto, ovde igra sporednu ulogu, omogućavajući nijansirano i kompleksno iskustvo ukusa. Završnica je simfonija drvenih, slanih i voćnih nota koje se zadržavaju, pozivajući na još jedan gutljaj.

Luxury Experience