Džejms Bond: Ograničeno izdanje ruma od 700 dolara stiže za proslavu 60 godina „Dr. No“

Blackwell Rum 007 60th Anniversary Collector's Edition je ograničeno izdanje ruma koje dolazi da proslavi 60 godina od prvog filma o Džejmsu Bondu, „Dr. No“.

Piće koje se najviše povezuje sa Džejmsom Bondom je, naravno, Martini. Elegantni koktel je bio omiljen superšpijunu u većini njegovih filmova, uglavnom na bazi votke, ponekad na bazi džina, iako je bilo prilika kada je Bond naručio Vesper. Pa kakve veze ima flaša ruma sa 007?

Počnimo sa brendom. Blackwell Fine Jamaican Rum je brend u vlasništvu muzičke legende Krisa Blekvela, osnivača Island Records i producenta nekih klasičnih albuma Boba Marlija i U2.

Blackwell je lansirao svoju destileriju 2008. Njegov rum se proizvodi u istoj destileriji u kojoj se destiluju rumovi J. Wray & Nephew i Appleton Estat, dok je Džoi Spens, glavni blender za oba brenda, takođe bio odgovoran za „sastavljanje“ ove mešavine, koja je odležala dve do tri godine u bačvama od američkog hrasta.

U alkohol se dodaje malo karamele za konzistentnost, ali se ne dodaje šećer u skladu sa propisima Jamajke. Beleške o degustaciji opisuju vanilu i karamelu na nepcu, praćene belim slezom i malo začina na kraju. Treba napomenuti da se rum navodno pravi po posebnom receptu koji datira iz vremena kada je porodica Blekvelove majke posedovala destilerije J. Wray & Nephew i Appleton Estate.

Dakle, kakva je veza Džejmsa Bonda sa ovim pićem? Blekvel takođe poseduje GoldenEye, odmaralište koje je otvoreno 2011. i koje - pored vila, barova i restorana - uključuje i nekadašnji dom Bondovog „oca“, pisca Ijana Fleminga, gde je navodno sve napisano u njegovim knjigama.

Pored toga, Blekvel je radio sa producentskom kućom kao izviđač lokacije za film iz 1962. godine „Dr. No“, prvu filmsku adaptaciju Flemingovih knjiga, čija se radnja dešava na Jamajci.

„Prošlo je više od 60 godina otkako je Džejms Bond debitovao na velikom platnu u filmu 'Dr. No'“, rekao je Blekvel u saopštenju. „007 je od tada konstanta u mom životu. U čast Bonda i mog starog prijatelja Ijana Fleminga, napravio sam ovo kolekcionarsko izdanje svog ruma. To je rum posvećen Jamajci, mojim prijateljstvima i nasleđu moje porodice."

Ograničeno izdanje ruma biće izdato u samo 1.000 komada, a pakovanje će uključivati flašu Blackwell Fine Jamaican Rum od 750 ml, crno-belu fotografiju na pakovanju sa snimanja filma 'Dr. No“, i potpis samog Blekvela.

Možete unapred naručiti set za 700 dolara direktno sa sajtu Blackwell Rum.

Luxury Experience