Dva nova specijalna single malt viskija upravo su napustila destileriju Macallan

Čini se da svakih nekoliko nedelja stižu novi luksuzni viskiji brenda Macallan, što ima smisla s obzirom da ova škotska destilerija ima najmanje 250.000 buradi koja odležavaju u skladištima.

Najnovije izdanje dolazi od strane World Whiskey Society, koje sada predstavlja dva nova ograničena izdanja viskija single malt starosti 31 i 32 godine iz poznate destilerije Speyside.

Osnovana 2020. godine, World Whiskey Society je kompanija koja nudi retka i jedinstvena izdanja iz gotovo svake kategorije viskija iz celog sveta. Asortiman uključuje Doc Holiday liniju burbona starih do jedne decenije, različite viskije koji su sazrevali u buradima od šerija i hrasta, pa čak i kineski single malt.

WWS Reserve kolekcija dolazi u flašama koje više liče na mini-katedrale ili štapiće mađioničara, ali izvan impresivnog „omotača“ ono što je zaista izvanredno je sadržaj. Dva nova single malt viskija sazrevaju više od tri decenije u pojedinačnim bačvama, filtriraju se bez hlađenja i flaširaju bez dodavanja boje.

31-godišnjak je u potpunosti sazreo u Oloroso šeri bačvi i na raspolaganju je samo 71 flaša. Prema navodima kompanije, note uključuju slad i žitarice, sa pitom od jabuka, amaratijem i tamnim ražanim hlebom na kraju. 32-godišnji viski je odležao u bačvi napunjenoj 23. januara 1990. godine, a beleške o degustaciji govore o viskiju sa začinama, primesama crvene jabuke, pomorandže, mlečne čokolade i cveća na kraju.

Dve verzije Macallan World Whiskey Society će uskoro biti lansirane po ceni od oko 10.000 dolara.  

Luxury Experience