Dictador lansira Mopa Mopa - najekskluzivniji rum na svetu

Kolumbijski brend ruma, Dictador, predstavio je limitiranu selekciju od samo 360 flaša svog ekskluzivnog pića, kreiranog u čast majstorima i njihovim vekovima starim tehnikama…

Prateći uspeh lansiranja Dictador Wixarika, prvog izdanja TOTEM kolekcije, Dictador sada predstavlja MOPA MOPA. TOTEM kolekcija je uspostavljena kako bi se očuvao kulturalni diverzitet, ohrabrio tradicionalizam u umetnosti i odala počast majstorima i tehnikama koje su oni osmislili, a koje se i dalje koriste, iako su stare nekoliko vekova.

Sa retkim vinima i alkoholnim pićima koja dostižu visoke cene i privlače globalne investicije, Dictador je pionirski zreli rum, koji je namenjen pre svega poznavaocima ovog dragocenog pića. Ovaj brend je vlasnik najveće količine sazrelog ruma, koji je star i do četrdeset pet godina, što mu omogućava predstavljanje inovativnih, ali istovremeno prefinjenih i retkih edicija, kojima konkurencija ne može ni da se približi, stvarajući tako sasvim novu kategoriju luksuza za prestižni rum, dostavljajući svoje nagrađivane proizvode u više od osamdeset zemalja širom sveta.

Limitirano izdanje, Dictador MOPA MOPA kolekcija, predstavlja izuzetnu demonstraciju umeća, tehnike i misli koje su posvećene razvoju ovih specijaliteta. Samo 360 flaša postoji unutar MOPA MOPA edicije, a svaka je ručno dekorisana od strane kolumbijskih umetnika. Kolekcija predstavlja istorijske, antičke umetničke forme, ali je takođe simbol ljubavi i poštovanja koje ovi umetnici gaje prema svojoj domovini i njenoj bogatoj kulturi.

Inspiracija za ove flaše potekla je od starinske tradicije korišćenja Mopa Mopa, autohtone južnoameričke fenolne smole, koja se vekovima koristila u kulturnim kontekstima od strane umetnika iz regiona Pasto, kako bi se njome dekorisale ceremonijalne čaše. Proces uključuje kompleksni ciklus proizvodnje, gde se listovi fleksibilne smole vade iz stabala Elaeagia, koje raste u planinskim regionima Južne Amerike. Tokom vađenja smole, drvo neće biti uništeno.

Staza kojom se dolazi do stabala bogatih smolom uvek se prelazi peške, i obično je za to potrebno oko pet sati. Sakupljači smole će potom postaviti kampove u divljini, gde će provesti od osam do petnaest dana, dok češljaju kroz stabla tražeći vidljivu smolu. U proseku, sakupiće od šest do devet kilograma smole, koja će se potom prodati majstorima. Mopa Mopa se smatra svetinjom zbog lepote koju omogućava, a i zbog činjenice da se njeno sakupljanje može odigrati samo dva puta godišnje između maja i novembra.

Sa cenom koja se kreće od 3.600 do 4.800 evra, ove flaše limitiranog izdanja dostupne su za kupovinu putem zvaničnog sajta brenda.

Luxury Experience