Dekadentni japanski viski inspirisan borilačkim veštinama

Moderne japanske borilačke veštine bile su muze brojnim umetnicima i umetnostima…

Jedna od umetničkih iteracija inspirisana njima je 35-year-Old Karuizawa Budo kolekcija retkih viskija. Ove flaše privatnog izdanja na sebi sadrže eklektične, ručno oslikane ilustracije, dok svaka od njih košta 45.000 dolara.

Sa prevodom “Borilački način”, Budo kolekcija osmišljena je i predstavljena od strane online butika, Dekanta. Ona se sastoji od retkog Karuizawa sing malt viskija, dok svaka flaša na sebi sadrži ilustracije jednog od tri japanska ulična umetnika, koje su individualno ručno oslikane i inspirisane japanskim formama borilačkih veština – Kendo, Karate i Sumo.

Kometarišući, Makijo Masa, osnivač i direktor Dekanta, izjavila je: “Ova kolekcija je u proizvodnji duži niz godina, a njena namena je proslava modernih borilačkih veština Japana, sa povlačenjem paralele između discipline njihove prakse, i one koju moraju posedovati umetnici i destileri Japana. Sa tim na umu, kolekcija je dobila novi značaj u godini u kojoj su brojni sportski, umetnički i kulturni događaji nažalost otkazani”.

Ograničena na samo 129 flaša, Budo kolekcija sastoji se od 43 seta sa po tri flaše, a može se kupiti putem zvaničnog sajta Dekanta butika.