Dalmore Decades No.6 Collection: šest jedinstvenih viskija iz šest decenija

Ako ste ljubitelj škotskog viskija, možda ste čuli za Dalmore Decades No.6 Collection, jednu od najređih i najskupljih kolekcija viskija na svetu.

Ovaj jedinstveni set uključuje šest kristalnih flaša škotskog viskija, destilovanog 1951, 1967, 1979, 1980, 1995. i 2000. godine. Svaki od njih ima svoju priču, karakter i ukus koji odražava vreme i mesto njegovog nastanka. Luksuzna i jedinstvena kolekcija nastala je kao lični izbor legendarnog majstora destilacije Ričarda Patersona, koji je radio za Dalmore više od pedeset godina.

Svaka flaša ima srebrni poklopac sa jedinstvenim uzorkom i simbolom kraljevskog jelena koji je amblem Dalmore kompanije. Sazrevanje u kombinaciji američkog belog hrasta, Oloroso šerija i Port bačvi pruža svakom viskiju jedinstvenu ravnotežu ukusa, mešajući robusnost hrasta sa suptilnim slatkim i voćnim tonovima šerija i porta. Kolekciju viskija prati i knjiga koja opisuje istoriju i detalje svakog viskija.

"Tokom proteklih 50 godina, budno sam pratio naš vrhunski inventar retkih viskija, dajući im smernice da sazrevaju i dostignu svoj puni potencijal u najboljim bačvama iz celog sveta. Svaka boca označava veoma posebnu prekretnicu u istoriji brenda i ima jedinstvenu priču, u kojoj se nadam da će srećni kolekcionar uživati sa svojim najbližima“, rekao je Ričard Paterson.

Dalmore Decades No.6 Collection prodata je na aukciji za ogromnih 1,24 miliona dolara. Ako ste zainteresovani za luksuzne viskije možete pogledati i druge dve kolekcije Dalmore, koje su takođe deo serije Decades. Reč je o kolekcijama Dalmore Decades No.5 i Dalmore Decades No.4 Collection, koje sadrži pet odnosno četiri viskija iz različitih decenija od 1967. do 2000.

Veoma retke i ekskluzivne, prodaju se samo u odabranim prodavnicama širom sveta i predstavljaju svedočanstvo zanatstva i nasleđa Dalmore brenda, koji proizvodi odličan viski više od dve stotine godina. 

Luxury Experience