Da li biste probali tekilu od 3.500 dolara?

Clase Azul je brend tekile koji je sinonim za luksuz, lansirajući niz ponuda koje dolaze u kolekcionarskim ručno rađenim keramičkim dekanterima...

Najnovija saradnja ovog brenda tekile je ostvarena sa meksičkim umetnikom Eduardom Sarabijom, a tečnost unutar ove prelepe boce je mešavina blanco i zrelih tekila koje su odležavale u neobičnim buradima.

Glavni destiler Clase Azul, Viridijana Tinoko, odabrala je tri različite tečnosti da se pomešaju za ovo novo izdanje – sasvim sveža blanco tekila, añejo tekila odležala u ruskom hrastovom buretu i añejo tekila odležala u amontillado šeri buradima (ova mešavina sazrelih i svežih tečnosti klasifikuje je kao joven tekilu). "Sa ovom tekilom sam želela da predstavim stručnost umetnika", rekla je Tinoko u izjavi. "Eduardova porodica je napustila Meksiko i otišla za Sjedinjene Države, odrastao je u Los Anđelesu i proveo deo svoje mladosti u Rusiji, ali se na kraju vratio u zemlju svojih predaka i došao u Meksiko da stvara svoje radove i deli ih sa svetom." Zvanične degustacijske beleške opisuju koricu mandarine i orah na nosu, praćeno agava nektarom, mentom i zrelom mandarinom na nepcu.

Sarabijin rad je prikazan širom sveta u muzejima, uključujući Dallas Contemporary, Málaga Contemporary Art Center i Museo Tamayo u Meksiko Sitiju. Kreirao je dve verzije dekantera za ovo ograničeno izdanje - "Dorado", koji koristi 24-karatno zlato da istakne elemente dizajna, i "Color", koji ima akcente zelene i crvene boje zajedno sa zlatom u svojoj šemi dizajna. Svaki dekanter je ukrašen istom umetnošću - lopate i novčić od dva pezosa iz Sarabijine godine rođenja na prednjoj strani, i crtežima papagaja, petla i koze na poleđini inspirisani narodnom umetnošću Sinoloa odakle je Sarabijina porodica.

Clase Azul Tekila Edición Limitada x Eduardo Sarabia je sada dostupna ekskluzivno u Clase Azul buticima, sa samo 450 boca dostupnih po ceni od 5.300 dolara, a ostatak linije možete kupiti na ReserveBar.

Luxury Experience