Da li biste probali najstariji irski viski?

Moramo priznati da gajimo posebnu ljubav prema retkim viskijima…

A ipak, koliko ljudi može reći da ne bi želeli da probaju te najfinije varijante ovog pića? I dok u svetu postoji veliki broj retkih varijanti, tek nekoliko može pobediti najnovije izdanje o kom ovog puta govorimo: u pitanju je ultra fina mešavina koja nam dolazi iz Irske, a deo je najstarijeg asortimana viskija.

Ponuđen kao delo Old Midleton Distillery, koja je zvanično zatvorena 1975.godine, četrdeset pet godina staro Midleton Very Rare Silent Distillery Chapter One izdanje prvo je koje lansirano iz ovog asortimana. Sing malt viski je 1974.godine otišao na sazrevanje, a za njega je bio zadužen emeritus destilerije, Maks Kroket. Prema navodima, ovaj viski sadrži note medne dinje, crvenih bobica i slatkih začina hrastovine.

Luksuzni napitak je sada dobio novi život pod nadzorom Berija Kroketa, koji ga je godinama nagledao i baš sad odlučio da je pravi trenutak za njegovu degustaciju.

Sve u svemu, Midleton Very Rare Silent Collection izdanje sastoji se od šest viskija starosti između 45 i 50 godina, pri čemu će jedna edicija biti predstavljena svake godine. Ove godine, u ponudi je 48 flaša, pri čemu svaka košta 40.000 dolara.