Da li biste probali najskuplji pomfrit sveta

Slani, hrskavi pomfrit je omiljena grickalica milionima ljudi širom sveta iz više razloga…

Prvi razlog je svakako fantastičan ukus, kao drugi možemo navesti jednostavnost pripreme, a kao treći, pristupačnu cenu. Iako su prve dve stavke u našim tvrdnjama istinite, o ceni se definitivno može diskutovati, barem ako za nju pitate Serendipity3, ikonični njujorški restoran, koji nudi pomfrit od 200 dolara – “Crème de la crème pommes frites”.

Ovaj ekskluzivni pomfrit skoro je ušao u Ginisovu knjigu svetskih rekorda zbog svoje neverovatne cene, odnevši tako titulu najskupljeg. Pripremljeni u čast proslave Nacionalnog dana pomfrita – 13.jula, krompirići su delo šefa Džoa Kalderonea, kreativnog direktora pomenutog restorana, i šefa Frederika Šon-Kiverta, korporativnog izvršnog šefa Serendipity3.

Kako bi dostigli neverovatnu cenu, krompirići se pripremaju od Chipperbeck krompira koji su blanširani Dom Perignon šampanjcem i J. LeBlanc French Champagne Ardenne sirćetom. Potom se tri puta prže u čistoj guščjoj masti, dobijenoj od slobodnih gusaka, uzgajanih na jugu Francuske.

Dalje, pomfrit je začinjen Guerande Truffle solju koja se ručno dobija iz istoimenog mesta u Francuskoj, Urbani Summer Truffle uljem, Crete Senesi Pecorino Tartufello, koji je napravljen od ovčjeg mleka i Black Summer Truffles iz Umbrije.

Komentarišući svoje remek delo, Džo Kalderone je rekao: “Počastvovani smo što smo prepoznati od strane Ginisove knjige svetskih rekorda zbog naše kreacije, odnosno najskupljeg pomfrita na svetu i radujemo se kreiranju još dekadentnijih delicija u budućnosti”.

Na kraju, možemo reći da Crème de la Crème Pommes Frites možete probati u ovom restoranu, uz prethodnu najavu.