Bushmills lansira novi viski ograničenog izdanja

Renomirani brend irskog viskija, Bushmills, ponovo nam poklanja deo svoje magije – ovoga puta, u formi novog izdanja Rare Casks serije…

Nova mešavina predstavlja dvadeset osam godina star singl malt viski, koji je sazrevao u buradi u kojoj je nekada boravio konjak. Viski se sastoji od neponovljivog ječma i sveže izvorske vode, i predstavlja jedno od najboljih pića koje je slavni brend ikada lansirao.

Prema navodima, viski je destilovan 1992.godine, da bi potom proveo 11 godina u Bourbon i Sherry buradi. Nakon toga, viski je pretočen u konjak burad, gde je proveo 17 godina kako bi dostigao savršenu zrelost. Piće će svojim fanovima ponuditi besprekorni ukus koji se sastoji od slatko-začinjenih drvenastih aroma, sa nagoveštajima kruške, badema, vanile i cimeta.

“Nova, godišnja serija, Rare Casks, predstavlja nezaobilazni dodatak svim kolekcijama, koji žele da prošire svoj viski repertoar i otkriju unikatni, uglađeni ukus koji izdvaja Bushmills irski viski među svim drugim ponudama koje mogu delovati slično”, izjavio je Lander Otegvi, stariji potpredsednik marketinga. 

Ograničen na samo 500 flaša, ovaj viski će se prodavati po ceni od 500 dolara.