Bowmore i Aston Martin lansiraju novi viski u vrednosti od 125.000 dolara

Aston Martin je najavio novu saradnju iz partnerstva koje je sklopio sa Bowmore Islay Single Malt Scotch Whisky brendom.

Destilerija Islay i proizvođač luksuznih automobila Aston Martin održali su kreativno partnerstvo tokom poslednjih nekoliko godina, lansirajući serije ograničenih izdanja viskija inspirisanih estetikom dizajna britanske automobilske kompanije. A za njihovu najnoviju saradnju, ultrastari viski dobija zaista jedinstvenu posudu. Oblik njihove hirovite nove flaše nas više asocira na svemirski brod nego na bocu, dok počiva na dve pojedinačne tačke sa dizajnom koji spaja prirodne i veštačke konture i oblike kako bi izgledao gotovo bestežinski, prema destileriji.

„Rad sa Aston Martin brendom za mene ostaje izuzetno fascinantan“, rekao je majstor Ron Velš u izjavi. „Nastavlja da nas inspiriše i pokazuje nam drugačiji način rada, sa apsolutnom preciznošću i omogućio nam je da stvorimo ono što je, po mom mišljenju, najbolji Bowmore stariji od 50 godina koji sam ikada probao". Naravno, single malt unutar ove posude mora biti jednako luksuzan kao i staklo koje ga okružuje. U tu svrhu, Velš i njegov tim odabrali su viski koji je odležao 52 godine u samo dve bačve od američkog hrasta, koji su zajedno spojeni u jednakim razmerama. Dobijeni viski ima note kremaste vanile i voća, a zatim citrusa i duvana.

„Nameravali smo da proizvedemo nešto što ranije nije viđeno, predstavljajući naše beskompromisne principe dizajna, kao i veličanstvenost viskija“, rekao je Marek Rajhman, glavni kreativni direktor Aston Martina, u saopštenju za javnost. „Verujem da je ono što smo stvorili zaista skulptura. Uzimajući ravnotežu kao najvažniji faktor, kao što radimo u dizajniranju automobila Aston Martin, spojili smo nasleđe i inovacije u savršeni balans.”

Arc-52 je ograničen na samo 100 primeraka, a za kupovinu je dostupan u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Holandiji, Kini, Singapuru, Kanadi i svetskim turističkim mestima po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 125.000 dolara. Ova zadivljujuća boca će sigurno postati kolekcionarski predmet, pa razmislite o tome da uzmete dve: jednu za uživanje i jednu za čuvanje kao eksponat.

Luxury Experience