Ardbeg debituje Rollercoaster setom viskija vrednim 100.000 evra

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ARDBEG (@ardbeg)

Legendarni brend škotskog viskija, Ardbeg, dodao je još jedno moćno izdanje svom arsenalu, koje je možda najneobičnije od svih.

Novo izdanje je Ardbeg Rollercoaster, svedočanstvo uspona i padova u istoriji brenda, koji je skoro trajno zatvorio svoja vrata pre svog ponovnog lansiranja kasnih 1990-ih.

Ardbeg Rollercoaster dolazi kao set od dva izuzetno retka viskija, od kojih su oba destilovana u vreme neizvesnosti za brend Ardbeg. Ova dva viskija su preuzeta iz turbulentnih vremena u istoriji destilerije, sa namerom da uhvate vrhunce i padove brenda.

Prvi dolazi iz poslednje preostale bačve destilerije iz 1981. godine. Nakon 1981. vrata Ardbeg destilerije su se zatvorila, a ta poslednja bačva je bila kraj jedne ere za brend. Sada je upravo taj viski ponovo rođen kao deo ovog neverovatno specijalnog izdanja. Sazrevao je u burbonskim bačvama, a zatim je prebačen u šeri bačvu da bi se stvorile „bogate, začinjene“ note.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ARDBEG (@ardbeg)

Drugi deo seta Ardbeg Rollercoaster je viski  flaširan 1989. godine, kada su vrata destilerije ponovo otvorena. Ovaj viski ima ABV od 45,3% i destilovan je samo nekoliko nedelja nakon ponovnog pokretanja proizvodnje. Ne samo da se ova dva viskija razlikuju po karakteru, oni takođe deluju kao žive prekretnice u životnom veku ovog legendarnog brenda.

Set ova dva veoma ekskluzivna, neuporediva viskija dolazi u ručno rađenoj kutiji od škotskog hrasta, sa akcentima od bakra koji su simbolični za destileriju Ardbeg. Kutiju je dizajnirao Džon Galvin i proizvedeno ih je samo 143, a svaki set se prodaje po ceni od 100.000 evra.

Luxury Experience