40 odličnih viskija iz Kentakija u jednoj boci od 4000 dolara

Za one koji traže ultra redak viski, ali više vole sladak ukus američkog burbona od zadimljenog profila škotskog single malta, najnoviji Signature Blend The Last Drop je viski koji moraju probati.

Međutim, prvo će morati da se domognu jedne od samo 1.458 boca koje postoje. Osnovana u Londonu 2008. godine, misija Last Drop Distillers je veoma specifična: nabaviti samo najređa i najvrednija superstara žestoka pića, prečistiti ih i proizvesti još izuzetnije mešavine.

Release No. 28. retka mešavina je rezultat mukotrpnog truda Dru Mejvela, jednog od najstarijih destilera, i direktora legendarnih brendova viskija od Pappy Van Winkle do Blanton’s, W.L. Weller i George T. Stagg.

Skoro dve decenije, Mejvil je ostavljao po strani male serije svojih omiljenih viskija destilovanih u destileriji Buffalo Trace, sa ciljem da jednog dana spoji ove dragocene burbone u veliki projekat. Ovaj trenutak je konačno stigao. The Last Drop Signature Blend, Release No. 28, nedavno je objavljen i predstavlja mešavinu približno 40 vrhunskih vintage viskija, napravljenih u najpoznatijoj američkoj destileriji.

Mejvil krajnji rezultat upoređuje sa dirigovanjem simfonijskim orkestrom. Kombinacija različitih elemenata koji se lepo ponašaju sami po sebi, ali mogu, kada se kombinuju sa pravom ravnotežom i harmonijom, zajedno stvoriti „remek delo“.

Release No. 28 je svakako izuzetno i, kao i sa svim prepoznatljivim pićima The Last Drop, nikada više nećemo videti nešto slično. To znači da oni koji su dovoljno srećni da mogu da pronađu bocu ograničenog izdanja treba da budu spremni da plate znatno iznad preporučene maloprodajne cene od 4000 dolara.

Luxury Experience