150 dolara za šoljicu kafe? Da, jer vredi!

Šoljicu kafe po ceni od 150 dolara u svojim prodavnicama prodavaće kompanija Proud Mary, ali će samo nekoliko srećnika moći da je proba.

Proud Mary Coffee Roasters, australijska kompanija sa sedištem u Portlandu i Ostinu u Teksasu, prodavaće šoljicu kafe za 150 dolara od 6. februara. Ali zašto bi neko plaćao šoljicu kafe 30 puta više nego što naplaćuje recimo, Starbucks?

Šolja sadrži Black Jaguar Geisha kafu, vrstu koju proizvodi kompanija Hartmann Estate, koja je pobedila na takmičenju Best of Panama 2022. Prvobitno otkrivena u Etiopiji, Geisha ima karakterističan profil ukusa koji će obožavati iskusni poznavaoci kafe.

Hartmann Estate uzgaja ovu sortu u regiji Santa Clara u Panami, što je razlikuje od proizvođača Boquette najpoznatijih po svojim kafama Geisha.

Da bi kupila Black Jaguar Geisha kafu, Proud Mary je platila 2.000 dolara za samo 400 grama. S obzirom na ovu relativno malu količinu, samo 22 šoljice finog napitka biće dostupne na lokacijama kompanije u Portlandu i Ostinu.

Cena od 150 dolara za ovu konkretnu šolju kafe može izgledati preterano, čak i najvećim ljubiteljima ovog napitka. Međutim, oni koji rade u industriji smatraju da potrošači kafe treba da joj pristupe sa percepcijom koju imaju kada je reč o vinu, za koje bi mnogi bili spremni da plate odgovarajuću, visoku cenu.

Pored vrhunskog užitka Black Jaguar Geisha, Proud Mary će tokom februara služiti pet dodatnih Hartmann kafa: tri dostupne kao espresso i dve prirodne Geisha kafe kao deluxe. Za sve nas kojima su fizičke prodavnice kafe daleko, iste vrste jedinstvene kafe su dostupne za kupovinu preko sajta Proud Mary Coffee Roasters.

Luxury Experience