Zaposleni tuže Kim Kardašijan zbog neisplaćenih zarada

Često se pitamo kako milijarderi troše novac, a u slučaju Kim Kardašijan, možemo slobodno reći da ga ne troši na svoje zaposlene…

Zapravo, čak sedam radnika kraljicu Reality TV programa tuži zbog neisplaćenih zarada. I dok ona krivi pružaoca usluga, njeno kućno osoblje, uključujući baštovane i ljude iz održavanja, optužuju je da im nikada nije isplatila zaradu na vreme, te da im je umanjila plate za deset procenata zbog poreza.

TV zvezda je takođe optužena da svojim radnicima nije obezbeđivala pauze za obroke i da nije pokrivala bilo koje troškove. Stvari postaju još gore, jer je jedan od zaposlenih koji su je tužili, a koji ima samo 16 godina, izjavio da je radio daleko više od maksimalnih 48 nedeljno, koliko je dozvoljeno tokom perioda bez škole.

Ako bacite samo jedan pogled na vilu kraljice Kim, shvatićete da oko nje zaista ima mnogo posla. Potrebna je čitava vojska radnika kako bi njena sasvim bela vila sa dva bazena, dva spa kutka, dva roštilja, privatnim bioskopom, ogormnim ugradnim garderoberom i dvospratnom igraonicom za njenu decu uvek bila sređena. Pored svih tih pogodnosti, njena rezidencija se nalazi na imanju od jednog ipo hektara i dolazi sa sopstvenim vinogradom, kome je takođe potrebno održavanje.

Predstavnici Kim Kardašijan sa druge strane pričaju sasvim drugačiju priču, navodeći da je ona angažovala kompaniju koja se bavila uslugama održavanja i čišćenja, te da ona nikako ne može biti kriva za ugovore koji postoje između kompanije i radnika. “Kim nije platila kompaniji za njihove usluge i nada se da će problem između radnika i njih biti prijateljski rešen ubrzo”. Kim Kardašijan poseduje bogatstvo procenjeno na 1 milijardu dolara zahvaljujući njenoj liniji kozmetike i garderobe, kao i sponzoriskim ugovorima i prihodima od Keeping Up With The Kardashians programa.