Saudijska Arabija deli spektakularan napredak projekta Neom City vrednog milijardu dolara

Više slika

Više slika

Pored dominiranja na svetskoj sceni arhitekture, biznisa, dizajna i ekološke osvešćenosti, Saudijska Arabija izdvojila je malo vremena i podelila sa svima nama film o napretku koji pokazuje radove na njihovom gigantskom projektu Neom City, vrednom milijardu dolara...

'Neom postaje stvarnost", otvarajuća rečenica u videu koji prikazuje napredak grada Neom, opravdana je u gotovo trominutnom videu koji čini ambiciju i viziju NJ.K.V. princa Muhameda bin Salmana opipljivom. Za nekoliko sekundi, veštačka čuda Sindalah, Trojena, Oxagon i The Line prelaze iz zadivljujućih prikaza u stvarnost koja ostavlja bez daha.

Video prikazuje fazu izgradnje Neoma u sva četiri regiona, pri čemu se prva destinacija Sindalah sprema da otvori svoja vrata u punom jeku 2024. godine. Film o napretku pretvara priču u akciju stvarnim snimcima velikih građevinskih radova.

Neom City je neviđen i neverovatan primer vizije čoveka koji će se pretvoriti u spektakularnu stvarnost za manje od decenije. Gigantski projekat se oblikuje brzinom svetlosti, čuvajući pri tom 95% prirodne sredine. Ostrvo luksuza u obliku konja, Sindalah, je već lansirano, kao i planinsko odmaralište Trojena, The Line, neviđen način života, a i industrijska luka Oxagon takođe izgleda kao rad u toku.

Neom je lansirao dve kompanije pod imenima Tonomus, tehnološko i digitalno preduzeće, i Enowa, za upravljanje održivim energetskim i vodnim sistemima 2022. godine. U napretku videa su takođe otkrivena najveća svetska postrojenja za proizvodnju vodonika koja će biti deo Neoma, dok pored toga možemo videti i Volocopter, budućnost putovanja u fantastičnom futurističkom svetu. Sa investicijom od 175 miliona dolara, sledeća generacija prevoza juri prema nama brže nego što možemo da zamislimo.

Neom City nije više tako daleko kako se nekad smatralo.

Luxury Experience