Ronaldo se suočava sa tužbom od milijardu dolara

Za Kristijana Ronalda, petostrukog dobitnika Zlatne lopte, nije dobar dan...

Protiv portugalske zvezde podneta je tužba za grupnu akciju od čak 1 milijarde dolara zbog njegove uloge u promovisanju NFT-ova koje izdaje kriptovalutna berza Binance. Tužba je podneta u saveznom sudu Južnog okruga Floride, navodeći da je Ronaldova promocija Binance bila obmanjujuća i nezakonita.

"Dokazi sada otkrivaju da je prevara Binance mogla dostići takve visine samo kroz ponudu i prodaju neregistrovanih hartija od vrednosti, uz voljnu pomoć i asistenciju nekih od najbogatijih, moćnih i prepoznatljivih organizacija i poznatih ličnosti širom sveta - baš kao što je tuženi Ronaldo," stoji u tužbi.

Portugalska zvezda se udružila sa Binance, najvećom svetskom berzom kriptovaluta, u novembru 2022. godine, što je usledilo nakon lansiranja visokog publiciteta. Njegova kolekcija NFT-a "CR7" lansirana je neposredno pre Svetskog prvenstva 2022. godine, što je rezultiralo porastom online pretraga za 500%. Kako se tvrdi u tužbi, NFT-ovi su rasprodati u prvoj nedelji. 2023. godina počela je sumorno za Binance, jer je kompanija optužena da deluje kao neregistrovana berza hartija od vrednosti i da krši niz američkih zakona o hartijama od vrednosti u tužbi regulatora, prema pisanjima The Guardian.

Kripto berza morala je platiti čak 4 milijarde dolara kao nagodbu. Ipak, Ronaldo je promovisao Binance na svojoj zvaničnoj veb stranici i društvenim mrežama. Najskorije, na X/Twitteru, gde je nedavno napisao da "kuva nešto" sa kripto berzom u utorak. Ko je mogao pretpostaviti da će to biti tužba za promovisanje bezvrednih NFT-ova? Predstavnici napadača Al Nassr odbili su da komentarišu.

Luxury Experience