Novi dan, nova donacija – Mekenzi Skot donirala 20 miliona dolara državnim školama u Kentakiju

Ovo je najveća suma koju je organizacija do sada primila.

Mekenzi Skot je dala značajnu donaciju od 20 miliona dolara javnim školama okruga Džeferson (JCPS). Filantropkinja obara rekorde postavljajući svake nedelje novi i veruje se da je ovo najveća donacija koji su državne škole u Kentakiju ikada dobile.

„Ovo je donacija našoj zajednici koja menja igru“, rekao je upravnik škole Marti Polio. „Izuzetno smo srećni i zahvalni što je Mekenzi Skot izabrala nas. Sa ovim sredstvima želimo da osiguramo da škole poput Akademije „Shawnee“ imaju potpuno isto finansiranje i mogućnosti dodatnog finansiranja koje imaju škole kao što je DuPont Manual“, dodao je Polio.

Neizvesno je zašto je Skot izabrala JCPS, ali bez obzira na to, škole nemaju nikakva ograničenja i mogu potrošiti novac na ono što misle da je najbolje, sve dok je to za boljitak učenika i osoblja.

Bivša supruga Džefa Bezosa donirala je ogromnih 85 miliona dolara izviđačicama SAD samo nekoliko dana nakon što je dala 20 miliona dolara Fresno Unified, kalifornijskom školskom okrugu i 4 miliona dolara Sunflower Foundation, neprofitnoj organizaciji u Kanzasu.  

Šta će ogromna donacija od 20 miliona dolara promeniti?

Polio je rekao da će ovom donacijom fondacija finansirati novu inicijativu pod nazivom E3: angažovanje, okruženje i iskustva. Velika suma će pomoći u rešavanju malih, ali značajnih pitanja poput plaćanja uniformi, muzičkih instrumenata, poseta fakultetu ili putovanja za studente koji to ne mogu da priušte.

„Naše porodice i zajednica vole našu školu i žele da ona bude mesto koje kontinuirano pruža učenicima i osoblju sve resurse koji su im potrebni da bi bili uspešni“, rekla je Kim Rajs, direktorka škole. „Ovaj novac će pomoći i drugim školama Choice Zone da imaju programe, mogućnosti i objekte koji se mogu uporediti sa ostalima širom okruga.“

Luxury Experience