Milijarderka Mekenzi Skot donirala 4 miliona dolara neprofitnoj organizaciji u Kanzasu

Mekenzi Skot nastavlja da radi ono što najbolje zna – donira novac!

Sunflower Foundation, neprofitna organizacija u Kanzasu je najnovije udruženje koje je dobilo novac i osetilo velikodušnost najdobronamernije žene na planeti. Bivša žena Džefa Bezosa je donirala 4 miliona dolara organizaciji kako bi pomogla u njihovim naporima da podrže ruralne zajednice.

„Zahvalni smo i ponizni zbog poklona gospođe Skot“, rekla je Bili Hol, predsednica Fondacije Sunflower i izvršna direktorka. „To što je odabrala našu fondaciju da bude deo njene filantropske vizije svedoči o našem odlučnom radu. Mnogi partneri Sunflower organizacije širom Kanzasa – neprofitne organizacije i javni subjekti - ostaju nepokolebljivi u svojim naporima da poboljšaju zdravlje svojih zajednica i poboljšaju kvalitet života za sve koji Kanzas nazivaju domom“, rekla je ona.

Ovaj poklon će značajno podstaći zdravstvene sisteme, pozabaviti se bezbednošću hrane i ishrane i stvoriti više mogućnosti za ljude da izađu napolje i ostanu aktivni.

Rad Mekenzi Skot je zaista vredan svih pohvala, jer je od 2019. donirala više od 12 milijardi dolara u dobrotvorne svrhe, prema časopisu Forbs. Milijarderka i filantropkinja donirala je 20 miliona dolara Fresno Unified, prvom školskom okrugu u Kaliforniji, a čak je ušla u istoriju  donirajući 85 miliona dolara izviđačicama i izgleda da za sada nema nameru da se zaustavi.

Luxury Experience