Mekenzi Skot donirala 85 miliona dolara izviđačicama

Izviđačice SAD su oduševljene donacijom Mekenzi Skot, imenu koje je sada sinonim za velikodušnost...

Ne propuštajući priliku da svoje bogatstvo iskoristi na najbolji način, filantropkinja je donirala ogromnih 85 miliona dolara organizaciji Girl Scouts, izviđačicama iz SAD i 29 njihovih ogranaka, postavljajući još jedan rekord za najveću pojedinačnu donaciju u istoriji te organizacije.

Zvaničnici organizacije planiraju da podrže volontere, osoblje i kampove koji su spremni za budućnost na različite načine, uključujući proširenje pristupačnosti i poboljšanje kako bi se oduprli klimatskim promenama.

"Veoma smo zahvalni na poklonu Mekenzi Skot“, rekla je izvršna direktorka Sofija Čang u izjavi. "Ovo je odličan podsticaj za naše stalne napore da pomognemo devojkama da neguju veštine i veze u svojim zajednicama i globalno. Ovo finansiranje će povećati raznolikost među članovima i omogućiti proširenje u oblasti STEM, kao što su kodiranje, aeronautika i održivost."

"Veće izviđača južne Arizone već zna šta će uraditi sa ovim prelepim iznenađenjem. Umesto da započnu novu inicijativu, oni nameravaju da iskoriste 1,4 miliona dolara od donacije i unaprede posao koji već obavljaju", rekla je izvršna direktorka Kristen Garsija-Ernandes. „Mi smo mala organizacija i sigurno nismo u velikom metropolitanskom čvorištu. Dakle, za nas, pokloni ove veličine se ne dešavaju često“, dodala je.

Mekenzi Skot je 41. najbogatija osoba na svetu sa neto vrednošću od 27,6 milijardi dolara i jedina milijarderka koja želi da svo svoje bogatstvo donira u dobrotvorne svrhe. Do danas bivša supruga Džefa Bezosa je donirala više od 12 milijardi dolara.

Luxury Experience