Novak Đoković oborio rekord i pre nego što je osvojio Vimbldon

Novak Đoković konstantno juri za svojim mestom u istoriji tenisa, što možemo videti na drugoj nedelji Vimbldona…

Sa 19 Grand Slam titula, samo jedna mu fali da dostigne rekord koji drže Rafael Nadal i Rodžer Federer. Prema navodima, naš slavni teniser je favorit za pobednika u finalu, koje će se održati ove nedelje.

Ipak, Đoković je već sada sebi obezbedio jednu vrednu titulu – njegova pobeda u petak, u trećoj rundi protiv Denisa Kudle, dodelili su mu nagradu od minimum 250.000 dolara, a upravo ta suma će njegovu zaradu od turnira dovesti do 150 miliona dolara, što ga čini prvim teniserom koji je dostigao tu cifru!

Sva trojica najboljih tenisera su uživala u eksploziji nagrada tokom protekle tri decenije, sa Federerom (130 miliona dolara) i Nadalom (125 miliona dolara), koji su takođe u klubu koji prima samo one sa zaradom sa devet cifara. Endi Marej se nalazi na dalekom četvrtom mestu sa svojih 62 miliona dolara.

Ipak, Đoković je najviše zaradio zahvaljujući svojoj dominaciji tokom prethodne decenije. On drži pet od deset najviših zarada u jednoj sezoni, uključujući rekordnih 21.1 miliona dolara koliko je zaradio 2015.godine.

I dok je Đoković najplaćeniji teniser, on želi da dobije daleko više novca. Najavi je formiranje Asocijacije Profesionalnih Tenisera pre 2020 U.S. Opena, a insistira da to neće biti turneja namenjena takmičenju, već mehanizam koji će osnažiti igrače i doneti im veću Grand Slam zaradu. Prema navodima, Federer i Nadal su odbili da budu deo ove priče, ali su brojni imućni ljudi stali iza Đokovićeve ideje.