Melinda Gejts bogatija za 850 miliona dolara

Bil i Melinda Gejts su među najbogatijim ljudima na svetu, a mnogi se trenutno bave tematikom njihovog razvoda…

Koliko će ko dobiti, šta će kome pripasti ili ostati – na sva ta pitanja još nema odgovora, iz samo jednog razloga. Kada najbogatiji ljudi na svetu dele svoje bogatstvo, oni to rade polako i neretko van očiju javnosti.

Tokom nedavnih transfera, Bil je svojoj bivšoj supruzi dao akcije u kompaniji Deere & co, vredne 850 miliona dolara, dok je pre nekoliko dana, slavni filantrop i bogataš svoje poslovanje prebacio u AutoNation i Canada National Railway, što je cifru dovelo do oko 3 milijarde dolara.

Udeo koji Melinda sada ima u Deere & Co predstavlja 2.25 miliona deonica, odnosno oko sedam procenata ukupnog ulaganja u kompaniju. Nakon što su prebačene Melindi, Bilove deonice su doživele pad od 9.3 %. Melinda je zahtev za razvod podnela 3.maja, istog dana kada su ona i Bil javno objavili svoj raskid, jer je njihov brak “nepopravljivo slomljen”. Prema navodima, Bil Gejts je ženskaroš, a Melinda mu je zamerala povezanost sa pokojnim finansijerom i osuđenim seksualnim prestupnikom, Džefrijem Epstinom.

Kada govorimo o temi transfera, ova podela je Melindu navela da preistpita tričavih 10 miliona dolara nasledstva za svako od svoje troje dece – par ima ogromno bogatstvo procenjeno na 130 milijardi dolara, a za sada, njihovoj deci će otići samo 0.008 % ukupnog bogatstva.

Bil je već poklonio većinu svojih akcija u Microsoftu i drži samo 1,3% u kompaniji koju je osnovao, a koja i dalje vredi 25 milijardi dolara.