Nekadašnja prva dama Sjedinjenih Država prodaje neočekivani aksesoar

Stari šešir, originalni akvarel i NFT digitalna umetnička dela su deo aukcije „Head of State“ Melanije Tramp.

51-godišnja bivša prva dama je pre samo nekoliko nedelja prodala akvarel svojih očiju i audio poruku kao NFT za 185 dolara. Sada će na aukciji „Head of State“ biti predstavljen Melanijin legendarni beli šešir širokog oboda koji je nosila kada su francuski predsednik Emanuel Makron i njegova supruga Brižit posetili Belu kuću u aprilu 2018.

Pored jednog od njenih modnih dodataka o kojima se najviše pričalo, u ponudi je takođe akvarel slika umetnika Marka Antoana Kulona, kao i pokretna digitalna NFT verzija umetničkog dela, dok je minimalna ponuda 250.000 dolara. 

Kada se Melanija Tramp 2018. pojavila u belom odelu sa šeširom, oči celog sveta su bile uprte u nju nakon skandaloznih naslova o navodnim vanbračnim vezama bivšeg predsednika. Svetlo belo odelo Majkla Korsa učinilo je da izgleda savršeno, a zapanjujući beli šešir o kome je reč pomogao joj je da napravi snažan stilski izraz i izbegne kontakt očima. Za dobitnu odevnu kombinaciju Melanija može da zahvali svom stilisti, Erve Pjeru.

Tri stavke će imati početnu ponudu od 250.000 dolara, a licitiranje će biti prihvaćeno samo preko SOL-a, oblika kriptovalute. Melanija Tramp je na Tviteru objavila aukciju: „Važna kolekcija sadrži tri jedinstvena potpisana predmeta, uključujući i beli šešir koji se nosio tokom državne posete francuskog predsednika Makrona. Deo prihoda biće podrška deci iz zajednice hranitelja.“