Kraljica Elizabeta - najskromniji monarh čitavog sveta

Kada biste bili plemićkog porekla, da li biste podelili svoj novac sa onima kojima je preko potreban, kupovali sve što poželite ili i dalje ostali prizemni?

Verovatno da ni sami niste sigurni koji je tačan odgovor na ovo pitanje, jer to verovatno niko, osim onih koji imaju neverovatne količine novca i ne može znati.

Kraljica Elizabeta, čije se bogatstvo procenjuje na oko 500 miliona dolara, poznata je kao disciplinovana i štedljiva kada se radi o trošenju novca. Iako možda ne biste poverovali, vremešna kraljica odbija da troši svoj novac na trivijalne stvari i posvećuje se samo onim momentima koji su važni.

Da li ste znali da je upravo ona uvela zabranu kupovine skupocenih poklona u Bakingemskoj palati, jer smatra da su članovi njene porodice već dovoljno blagosloveni svojim statusom, te da ih ne treba dodatno razmaziti skupocenostima? Verovali ili ne, ovo se odnosi i na njene unuke i praunuke!

Kraljica takođe ima pravila ponašanja i odevanja kojih se – uglavnom – moraju pridržavati svi članovi kraljevske porodice, a jedno od njih uključuje zabranu nošenja sata na bilo kojim javnim okupljanjima, jer ona smatra da čak i kada nehotice pogledate na svoj sat, sagovorniku dajete signal da vam je dosadno ili da morate ići.

Njen život je, malo je reći fascinantan, posebno uzimajući u obzir činjenicu koliko godina ima, a da se i dalje smatra jednom od najmoćnijih žena sveta. Kako ona troši svoj kraljevski novac, otkrijte u našoj galeriji.