Kostić postao vlasnik hotela “Kempinski Palace“ u Portorožu

Kompanija Istrabenz Turizem, d.d. i članica MK Group, kompanija Agri Holding AG potpisale su ugovor o prodaji 100 % učešća u kompaniji Istrabenz Portorož, d.o.o..

Očekuje se da se svi poslovi oko kupoprodaje završe do kraja novembra meseca, čime bi Miodrag Kostić, predsednik MK Group, postao bogatiji za hotel “Kempinski Palace“.

Hotel “Kempinski Palace“ jedan je od najluksuznijih hotela u središtu Portoroža i regiji. Ima pet zvezdica i poseduje 164 sobe i 17 apartmana. Pored soba i apartmana, hotel raspolaže luksuznim spa-centrom, restoranima i konferencijskim prostorom.

“Na tržištu Srbije smo već prepoznati kao lider iz oblasti hotelijerstva, a veliko mi je zadovoljstvo što ćemo biti prisutni i na slovenačkoj obali. Kupovina prestižnog hotela Kempinski u Sloveniji u potpunosti je u skladu sa našim strateškim ciljem da se pozicioniramo kao vodeća kompanija iz oblasti turizma u regionu“, izjavio je povodom kupovine novog hotela, Miodrag Kostić.

“Prodaja društva Istrabenz Portorož je deo dezinvesticionog programa kompanije Istrabenz Turizam, kako je dogovoreno sa bankama kreditorima. Dezinvesticioni program je ključan za smanjenje nivoa zaduženosti Istrabenz Turizam Grupe i dalji razvoj našeg glavnog proizvoda -LifeClass brenda i Anti-Aging Resorta u Portorožu“, istakla je Lorela Dobrinja, predsednik uprave Istrabenz Turizma.

Kompanija MK Group je specijalizovana za hotelijerstvo i planinski turizam. U njenom sastavu se nalaze elitni Hotel Grand 4*, hotel Angella 4*, Aprtmanski kompleks Konaci “Sunčani Vrhovi” 3* na Kopaoniku. Pored planinskog turizma, u poslovnom portfoliju kompanije je i beogradski 88 Rooms Hotel, proglašen za najpopularniji hotel u Srbiji prema Trip Advisor-u.