Ko su najbogatiji sportisti sveta

Sportisti svake godine zarađuju neverovatne sume novca i to nam je svima vrlo poznato i jasno...

Svi znamo da najbolji sportisti sveta imaju neverovatne zarade na godišnjem i mesečnom nivou, koje se mere milionima dolara. Nakon samo nekoliko godina bavljenja sportom, oni su sebe i nekoliko generacija unapred obezbedili za čitav život.

Ipak, kao i na svim drugim listama najbogatijih, i na ovoj je došlo do nekih promena. Mi smo odlučili da vam predstavimo 10 najbogatijih sportista sveta, koji se nalaze na listi najbogatijih magazina Forbs. 

10. Luis Hamilton

Ove godine, Hamilton je ukupno inkasirao 46 miliona dolara, od čega je 38 miliona njegova plata, dok su preostalih osam novčane naknade njegovih sponzora. Ako niste znali, on se bavi auto trkama. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by James Harden (@jharden13)

9. Džejms Harden

Ovaj košarkaš ukupno ima 46.6 miliona dolara, od čega je 26.6 dobio kao platu, a 20 je zaradio reklamiranjem raznih brendova. 

8. Stiven Kari

Stiven Kari, još jedan košarkaš na ovoj listi, ukupno je zaradio 47.3 miliona dolara – 12.3 kao platu, a 35 je dobio od sponzora. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RORY (@rorymcilroy)

7. Rori Mekilroj

Profesionalni golf se oduvek dobro plaćao, pa je tako Mekilroj ove godine zaradio 50 miliona, odnosno 16 miliona dolara plate i 36 miliona od reklamnih ugovora. 

6. Endru Lak

Baš kao i Mekilroj, Endru koji se bavi američkim fudbalom, ove godine je zaradio 50 miliona, od toga 47 miliona dolara plate i 3 miliona od sponzora. 

5. Kevin Durant

Čuveni košarkaš je inkasirao 60.6 miliona dolara, od čega je 26.6 miliona njegova plata, a 34 miliona su naknade za njegove reklamne ugovore. 

4. Rodžer Federer

Čuveni teniser i ljuti protivnik Novaka Đokovića zaradio je 64 miliona dolara, odnosno 6 miliona dolara plate, a 58 miliona od reklamnih sponzora. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

3. Lionel Mesi

Mesi je zaradio 80 miliona dolara, 27 od reklamnih sponzora, a 53 na terenu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 👑 (@kingjames)

2. LeBron Džejms

Najbolji košarkaš današnjice je inkasirao 86.2 miliona – 55 od reklamnih sponzora, a 31.2 od svoje vrhunske igre. 

1. Kristijano Ronaldo

Naravno, Ronaldo je broj jedan na ovoj listi, sa 93 miliona dolara. Njegovi reklamni ugovori su mu ove godine doneli 35 miliona, dok je na terenu zaradio 58. 

Ono što na kraju možemo dodati je da se mali broj sportista iz Srbije nalazi na ovoj listi, a najviše je pozicioniran Novak Đoković, koji je zaradio 37.6 miliona dolara, od toga 28 od reklama, a 9.6 od svoje igre i učešća na turnirima. 

 

Luxury Experience