Hermes butik u Kini za jedan dan zaradio 2.7 miliona dolara

Ovo može označiti snažni oporavak slavnog brenda…

 Da li je ponovno otvaranje Hermes butika u Kini barometer stanja stvari kada se radi o post-pandemijskom svetu luksuzne kupovine? Pa, prema izveštajima, butik brenda smešten u Guangdžou zaradio je 2.7 miliona dolara kada je ponovo otvoren ovog vikenda. Veruje se da je to najveći dnevni profit butika u Kini, što svakako uliva nadu za druge luksuzne brendove i prodavce koji teže ekonomskom oporavku u narednim mesecima.

Prema nekim navodima, Hermes brend nije odmah odgovorio na tvrnje ovog profita, ali su brojni VIP kupci dokumentovali svoje kupovine putem društvenih mreža, dodatno nas uveravajući u verodostojnost ove priče. Osim toga, Guangdžou je prestonica Guangdong provincije, koja je najimućniji region Kine.

Jedan kupac, koji je identifikovan kao Atomniu, objavila je na društvenim mrežama da je potrošila 142.124 dolara u Hermes butiku tog dana, kupivši crnu Birkin 30 tašnu, zajedno sa selekcijom garderobe i obuće. Po svemu sudeći, brojni Kinezi su se uputili u šoping nakon ukidanja karantina, časteći sebe impulsivnim i nepotrebnim kupovinama na sve strane. Iako je ovaj profit možda jedinstvena pojava, on definitivno nagoveštava sjajnu budućnost ove države i modne industrije.