Džef Bezos izgubio titulu najbogatijeg čoveka sveta i vratio je već sutradan

Zbog pada u Amazon akcijama, Bezos je izgubio svoju titulu najbogatijeg čoveka na svetu…. Na jedan dan.

Džef Bezoz je imao loš dan u kancelariji. CEO Amazon kompanije i njen osnivač, na kratko je izgubio svoju krunu najbogatijeg čoveka na svetu, zbog pada u akcijama. Njegova zamena? Niko drugi do čoveka koji je nekada vladao ovim delom sveta – su-osnivač Microsoft kompanije i filantrop Bil Gejts.

Prošlog utorka, akcije Amazona imale su pad od sedam procenata u trgovini posle radnog vremena, što je predstavilo ozbiljan udarac za lično bogatstvo Džefa Bezosa. Zbog pada u njihovoj vrednosti, tehnološki mogul je mogao da vidi kako njegovo bogatstvo pada do 103.9 milijardi dolara, što je za skoro dve milijarde manje od bogatstva BIla Gejtsa, koje iznosi 105.7 milijardi dolara. Ah, kakav užas.

Ovaj udarac se dogodio kada je Amazon prijavio pad od 26 % u prihodu u trećem tromesečju godine, što je inače prvi profitni pad ove kompanije od 2017.godine. U dvadeset minuta koji su usledili nakon toga, online trgovina je doživela pad akcija za devet procenata, što je dovelo do cene od 1.624 dolara po akciji.

Ipak, nije sve izgubljeno za CEO-a. Do petka posle podne, Bezos je vratio svoju titulu nazad. I dok su njegove akcije nastavile da padaju, pad se zaustavio na jedan procenat. Baš zbog toga, Bezosovo bogatstvo, koje većim delom potiče od 12 % udela u Amazon kompaniji, sada stoji na 109.9 milijardi dolara.

Nije lako biti bogat…