Džef Bezos donirao 500.000 dolara i postao najomraženiji čovek sveta

Jedan od najbogatijih ljudi sveta, Džef Bezos, prisustvovao je Baby2Baby gala večeri u Holivudu prošlog vikenda, sa svojom partnerkom, Loren Sančez…

Čovek, čije bogatstvo je procenjeno na 177 milijardi dolara, na događaju se pojavio u smoking, sa glamuroznom Loren koja je oduševila prisutne u crnoj haljini sa riševima. Naravno, njih dvoje su donirali pozamašnu sumu novca prilikom ovog događaja, ali po svemu sudeći, tajkun kompanije Amazon odlučan je u svojoj ideji da postane i druga najomraženija osoba na svetu.

Imućni par privukao je pažnju zbog činjenice da nisu donirali ništa tokom događaja, sve dok neko iz publike nije dao milion dolara, nakon čeka je Bezos mrzovoljno dao upola manje novca. Ukoliko niste znali, Bezos zarađuje 142.667 dolara po minutu, a posetioci gala večeri su to svakako znali.

Kako kaže insajder sa ove zabave: “Svi su čekali da Bezos donira nešto, ali on je ćutke sedeo. Kada je neko iz publike donirao milion dolara, Bezos je dao pola miliona, što je izazvalo bučnu reakciju publike. Ako neko, ko nije drugi najbogatiji čovek sveta može donirati milion, Bezos svakako može dati mnogo više”.

Da li je Bezos toliko bogat baš zbog činjenice da se teško odvaja od svog novca, teško je proceniti, ali činjenica je da bi on, zajedno sa drugim najbogatijim ljudima sveta, trebalo da da sve od sebe – što je verovatno tek nekoliko milijardi – kako bi svet u kom živimo postao bolje mesto.