Bil Gejts više nije drugi najbogatiji čovek sveta

Svi znamo da je najbogatiji čovek sveta, CEO Amazon kompanije, Džef Bezos…

On je uspeo da pretekne Bila Gejtsa i svrgne ga sa trona, sa bogatstvom koje je procenjeno na 125 milijardi dolara pre nekog vremena. Ipak, pored slavnog osnivača Microsofta provlači se još jedna osoba i spušta ga za lestvicu niže – u pitanju je francuski milijarder Bernard Arno.

CEO kompanije LVMH, ima procenjenu vrednost od oko 108 milijardi dolara, nakon što je tokom protekle godine pridodao 39 milijardi dolara svom bogatstvu. On se sada nalazi na drugoj poziciji liste najbogatijih, a tu poziciju je okupirao Bil Gejts duže vreme. Prema osveženoj listi, Bil Gejts je sada treći, sa bogatstvom od oko 107 milijardi dolara. Ipak, kako izveštaj predlaže, Gejts bi verovatno bio na prvom mestu liste, da nije njegovih velikodušnih donacija humanitarnim organizacijama.

Tokom godina, Arno je izgradio LVMH i pretvorio ga u moćnu kuću luksuza, koja kontroliše brendove kao što su Louis Vuitton, Christian Dior i Givenchy, uz brojne druge. Ambiciozni sedamdesetogodišnjak je bio u vestima skoro, jer je obećao da će donirati 224 miliona dolara za rekonstrukciju pariskog Notr Dama.