Armani donira 1.43 miliona dolara za borbu protiv korona virusa

Kao što verovatno znate, Italija je trenutno najsnažnije pogođena korona virusom, pa je sada čitava zemlja stavljena pod karantin…

Prošle nedelje, slavni dizajner Đorđo Armani, objavio je da će njegova grupacija donirati 1.43 miliona dolara za borbu protiv brzog širenja ovog virusa u njegovog domovini. Poslovna grupa slavnog dizajnera će novčana sredstva podeliti između tri milanske i rimske bolnice, pored Agencije za civilnu zaštitu.

Njegova podrška će svakako biti dobrodošla, jer broj obolelih u Italiji raste munjevitom brzinom, uz porast stope smrtnosti. Zdravstveni sistem Italije je na korak od kolapsa, kako kažu zvaničnici, dok se sve zdravstvene ustanove bore sa neverovatnom količinom posla i sve manjim zalihama.

Zbog razloga koji još uvek nisu identifikovani, Italija je epicentar epidemije u Evropi, pa tamo trenutno ne radi ništa, sem prehrambenih prodavnica i apoteka.

Armani je jedna od vodećih svetskih modnih grupacija i vođa italijanske modne industrije. Kompanija koju je osnovao istoimeni dizajner, imala je prihode od oko 2 milijarde dolara protekle godine. U donacijama, njima su se pridružili i LVMH i Kering konglomerati koji su dali svoje donacije, kao i italijanski modni brend Versace.

Pored same donacije za borbu protiv virusa, kompanija i interno daje sve od sebe kako bi smanjili rizik od širenja zaraze, te većina njihovih zaposlenih radi od kuće, dok su proizvodni pogoni aktivni sa minimalnim brojem radnika.