Zeelander 8 je graciozna jahta koja obećava tišinu, brzinu i besprekornu lepotu

Holandsko brodogradilište Zeelander Yachts je steklo reputaciju proizvodnjom vrhunskih malih jahti koje su izuzetnog dizajna, konstrukcije i performansi.

Ovo brodogradilište sada preduzima prve korake ka carstvu superjahti lansiranjem modela dužine 24 metra, Zeelander 8. Novi model je vrhunac Zeelander flote, budući da je najveća jahta u brodogradilištu do sada. Već se govorilo o prvom trupu Zeelander 8 i trenutno se gradi u nedavno proširenoj fabrici kompanije u Holandiji.

Sve Zeelander jahte imaju prepoznatljiv profil koji možete uočiti izdaleka, posebno zahvaljujući njihovom visokom pramcu i prepoznatljivom suženom i zaobljenom krmenom nosaču. Nepogrešiv profil podseća na američke prigradske brodove iz 1930-ih. Uprkos većim dimenzijama, najnoviji dodatak floti holandskog brodogradilišta nasleđuje iste elegantne elemente dizajna koji su osvojili srca entuzijasta nautike.

Nedavno predstavljeni novi model ima elegantan eksterijer sa glatkim linijama, zaobljenim vetrobranom i sjajnom spoljašnjom završnom obradom. Za dizajn eksterijera zaslužan je holandski dizajner Kor D. Rover, dok je enterijer dizajnirao Zeelander Yachts.

Dok su potpuni detalji enterijera Zeelander 8 jahte dobro čuvana tajna, Zeelander obećava da će maksimalno iskoristiti dodatni volumen koji pruža njegov produženi trup i 6,4 m širine. Jahta bi trebalo da nudi tri duple kabine za goste i da primi do tri člana posade. Naročito, inovativna garaža za prevoz vozila, zasnovana na uspehu prethodnih modela, dodaje dašak praktičnosti luksuznom šarmu jahte. Jahta uključuje veliki salon i sunčalište na pramcu, kao i dva kafea i bar na krmi.

Zeelander 8 nije samo moderna jahta, već nudi i impresivne performanse. Prema rečima osnivača brodogradilišta, moderna jahta će preuzeti snagu od Penta IPS pogonskog sistema koji bi trebalo da isporuči oko 39 do 40 čvorova, a takođe obećava nizak nivo zvuka i vibracija. Čak i pri velikim brzinama, radiće bez buke koja nikada ne prelazi 72 dBa. Standardno će biti opremljena sa četiri Volvo IPS1200 pod pogona od 900 KS, sa mogućnošću nadogradnje na četiri IPS1350 od 1.000 KS.

Kao što je pomenuto, prva jahta Zeelander 8 je već u izgradnji u pogonima holandskog brodogradilišta i očekuje se da će biti isporučena u leto 2024. Sa besprekornim dizajnom brenda, sportskim performansama i tihim radom, ova jahta odiše bezvremenskom privlačnošću označavajući novu eru u svetu nautike.

Luxury Experience