Vesper: Luksuzni "mezonet" na vodi sa barom i grčkom zastavom

Grčko brodogradilište Golden Yachts sarađivalo je sa kompanijom Phathom Studio na otkrivanju koncepta od 65 metara pod nazivom Vesper.

Model je dizajniran sa novom generacijom vlasnika jahti na umu, a predstavnik Phathom studija objašnjava da novi kupci preferiraju “ležerniju upotrebu jahti, sa porodicom i prijateljima”. Rezultat je rekonfigurisani raspored na kom se vidi kako se dizajneri igraju sa svetlom i prostorom u pokušaju da stvore više povezanih prostora na brodu. Veliki prozori će omogućiti nesmetan pogled i obilje prirodnog svetla kako bi upotpunili mirne tonove i teksture enterijera.

Konfiguracija Vesper jahte i neprekidna veza između paluba imaju za cilj stvaranje jahte koja je „sličnija arhitektonskoj rezidenciji nego tipičnoj superjahti od 65 metara“. Sve počinje rasporedom smeštaja, koji ima pet kabina slične veličine na donjoj palubi, sa dodatnom šestom VIP kabinom na gornjoj.

Vlasnički apartman se prostire na dva nivoa i sastoji se od dva kupatila, garderobera i velikog dnevnog boravka sa otvorenim prolazom do susedne radne sobe. Gosti će takođe imati privatni balkon nadomak kojeg se nalazi i “infinity” spa bazen, kameni zid sa vodopadom i otvoreni dnevni boravak.

Ovakva konfiguracija je u skladu sa fokusom na zdraviji stil života, kako za fizičko tako i za mentalno blagostanje. Za razliku od uobičajenih rasporeda, sauna i parna soba biće smešteni na terasi za sunčanje gde gosti mogu uživati u pogledu kroz velike staklene prozore. Ovo prati još veći wellness prostor, koji obuhvata ceo zatvoreni deo sunčališta. Naravno, postoji mogućnost i za drugačiju kofiguraciju gde se mogu dodati prostori kao što su teretana, dnevna kuhinja ili “juice” bar. Napred će biti privatna terasa za sunčanje opremljena “infinity” spa bazenom i prostranim prostorom za sunčanje.

Glavna paluba će biti podeljena na više zabavnih zona kako bi se stvorio ležerniji ambijent – omogućavajući gostima da se podele među sobom dok su i dalje u istom prostoru ili da se okupe u veću grupu. Ova podela između izolovanih prostora i prostora za okupljanje proteže se do “beach” kluba, koji će imati veliki “infinity” bazen i biće podeljen staklenim zidom, sa barom pored bazena koji povezuje plivače sa gostima “beach” kluba. Takođe, u obzir su uzeti i tehnološki standardi mlađih kupaca jahti. Ovo uključuje i specijalno osvetljenje, gde se veliki paneli i kupole osvetljavaju iza platnenih panela emitujući samopodešavajuću svetlost koja imitira stvarno stanje dnevnog svetla.

Obezbeđene će biti i sve vrste igračaka za vodu i dva Waverunner-a sa tri sedišta. Jahta će moći da primi dva tendera: sedam i više metara na “plaži” za goste, kao i tender od šest metara, koji je odobren od strane SOLAS, uvučen ispod prednje palube. Druga opcija su dva dodatna tendera postavljena na vrhu pramca.

Vesper predstavlja uzbudljivu saradnju za brodogradilište i za Phathom, mladi holandski studio koji je najpoznatiji po svom radu na jahti Gulf Craft Majesty 111.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience